Відкоркувати пляшку шампанського без зусиль не вдасться, проте скориставшись цими порадами, ви зможете це зробити значно легше, і головне без неприємних наслідків, як скажімо, дірка в стелі, чи втрачена половина вмісту пляшки.
Отже, головне правило при відкоркуванні пляшки шампанського – не направляти її в напрямку людей, які вас оточують.
Щоб відкоркувати пляшку правильно необхідно:
– охолодити пляшку у холодильнику принаймні протягом години, або ж помістити її у відро з льодом. Чим холоднішою буде ваша пляшка, тим легше її буде відкривати.
– після охолодження пляшку необхідно протерти сухою ганчіркою, оскільки пляшка буде мокрою.
– зніміть з горлечка фольгу та акуратно розкрутіть проволоку. При цьому постійно тримайте однією рукою пробку, оскільки вона може несподівано “вистрілити”.
– однією рукою тримайте пробку, а іншою обхопіть дно. Тримайте пляшку під кутом 45° від себе.
– найголовніший етап: починайте крутити пляшку за дно, а не за пробку!
Готово! Вдалого святкування!