fbpx

Як купити хороші сушені гриби?

Сушені гриби – це основний компонент різних пісних страв, наприклад: цінне доповнення до начинки для вареників. Якщо ми не можемо засушити їх самостійно, ми купуємо їх. Однак це ризиковано, оскільки нас можуть ошукати. Подивіться, як правильно вибрати сушені гриби.

Не в кожній українській родині сушать гриби і все менше українців знайомі зі збиранням грибів. А в теперішні часи «тихе полювання» взагалі сталось неможливим.

З цієї причини в наших домівках панують сушені гриби, куплені в супермаркетах. Нещодавно в Італії було виявлено масове шахрайство з боку торговців сушеними грибами. Виявилося, що більшість боровиків, які продавались в Італії як місцевий продукт, насправді були з Китаю. В Україні поки що немає ознак подібних шахрайств, але завжди варто бути пильними і купувати з обережністю.

Як уникнути шахрайства?

Як переконатися, що ви купуєте саме ті гриби, вид яких вказано на упаковці? До нас в Україну запаковані сушені гриби найчастіше потрапляють з країн, які відправляють гуманітарну допомогу. Але сушені гриби виробляють і наші українські фірми. Уважно читайте інформацію на упаковці. Гриби повинні походити з природного середовища та бути екологічно чистими. Продукти повинні мати необхідні сертифікати, а також заяву про те, що вони були відібрані компанією під наглядом грибного експерта.

Обираючи гриби для наших страв, варто надихатися традиційними рецептами. Оскільки сушені гриби втрачають більшу частину своєї поживної цінності, варто орієнтуватися насамперед на їхній смак.

Боровики найкраще підходять для юшки, те ж саме стосується й вареників. Лисички також добре підійдуть для ваших кулінарних вишукувань.

Підготувати сушені гриби до подальшого приготування дуже просто, достатньо промити їх, а потім залити гарячою водою і почекати півгодини. Гриби збільшаться в об’ємі в кілька разів. Ви також можете використати бульйон, що залишився від варіння грибів, для приготування пісної юшки на собі на вечерю.

You cannot copy content of this page