fbpx

Я терпіти не можу ліпити вареники чи пельмені, чесно! Але, коли роблю це тісто, нелюбов до цього процесу не така велика, як з іншими видами, якось так

Заварне тісто для вареників(рецепт Nat Bobko).

Тісто еластичне, м‘яке. І вареники не розварюються) Прекрасно переносять заморозку.

Інгредієнти:

-800 г борошна

-1-2 яйце ( я даю 1)

– 4-5 ст.л олії

-сіль

-375 мл води

Яйце збити вилкою з сіллю та олією. Додати до просіяного борошна, розмішати.

Вилити в борошно крутий кип‘яток і швиденько розмішати дерев‘яною лопаткою, після чого вимісити руками до гладкого однорідного стану.

Дати тісту «відпочити» 20-30 хв( обов‘язково має бути накритим, щоб не завітрювалось). Ліпити вареники або пельмешки).

Я розкатую тісто на силіконовому коврикові, при цьому борошно не присипаю.

Автор рецепту – Марія Михальченко.

Оригінал рецепту(Смаколик.юа).

Фото автора рецепту.

You cannot copy content of this page