fbpx

Вишневий торт-слойка з заварним кремом. Кисло-солодкий. Смакує навіть тим, хто не любить солодке.

Кисло-солодкий вишневий торт з заварним кремом. Смакує навіть тим, хто не любить солодке.

Інгредієнти для коржів:

300 г вершкового масла

500 г борошна

125 г сметани

4 яєчних жовтка

Інгредієнти для начинки:

500 г вишні

100 г крохмалю

200 г цукру

4 яєчних білка

Інгредієнти для крему:

500 мл молока

200 г цукру

1,5 ст. л. борошна

1,5 ст. л. крохмалю

300 г вершкового масла

Приготування:

У просіяне борошно нарізати брусочками масло з холодильника, перетри його в крихту.

Змішати сметану з жовтками і додати до борошна з маслом. Замісити тісто руками, покласти його в поліетиленовий пакетик і відправити в холодильник на ніч. Тісто ділимо на 6 рівних частин.

Кожну частину розкачати качалкою по розміру форми для випікання.

Збити білки з дрібкою солі до стійких піків, потім потроху ввести весь цукор. Після цього додати крохмаль і акуратно вмішати його лопаткою.

Викласти шар тіста на сухий лист, потім рівномірно розподілити частину білків, зверху покласти вишні.

Розкачати другий шматочок тіста і накрити шар тіста з білками і вишнями. Наколоти зверху виделкою і випікати приблизно 15-20 хвилин при температурі 200 градусів, вийде 3 коржі

Готуємо крем. Змішати цукор, борошно і крохмаль. Потім закип’ятити молоко і всипати суху суміш в кипляче молоко варити, поки крем повністю завариться і стане густим. Почекати, поки крем злегка охолоне. Потім збити його міксером разом з нарізаним на дрібні шматочки вершковим маслом кімнатної температури. Мастимо коржі, верх та боки прикрашаємо на свій смак.

Elena Kanasiuk

You cannot copy content of this page