Кисло-солодкий вишневий торт з заварним кремом. Смакує навіть тим, хто не любить солодке.
Інгредієнти для коржів:
300 г вершкового масла
500 г борошна
125 г сметани
4 яєчних жовтка
Інгредієнти для начинки:
500 г вишні
100 г крохмалю
200 г цукру
4 яєчних білка
Інгредієнти для крему:
500 мл молока
200 г цукру
1,5 ст. л. борошна
1,5 ст. л. крохмалю
300 г вершкового масла
Приготування:
У просіяне борошно нарізати брусочками масло з холодильника, перетри його в крихту.
Змішати сметану з жовтками і додати до борошна з маслом. Замісити тісто руками, покласти його в поліетиленовий пакетик і відправити в холодильник на ніч. Тісто ділимо на 6 рівних частин.
Кожну частину розкачати качалкою по розміру форми для випікання.
Збити білки з дрібкою солі до стійких піків, потім потроху ввести весь цукор. Після цього додати крохмаль і акуратно вмішати його лопаткою.
Викласти шар тіста на сухий лист, потім рівномірно розподілити частину білків, зверху покласти вишні.
Розкачати другий шматочок тіста і накрити шар тіста з білками і вишнями. Наколоти зверху виделкою і випікати приблизно 15-20 хвилин при температурі 200 градусів, вийде 3 коржі
Готуємо крем. Змішати цукор, борошно і крохмаль. Потім закип’ятити молоко і всипати суху суміш в кипляче молоко варити, поки крем повністю завариться і стане густим. Почекати, поки крем злегка охолоне. Потім збити його міксером разом з нарізаним на дрібні шматочки вершковим маслом кімнатної температури. Мастимо коржі, верх та боки прикрашаємо на свій смак.
Elena Kanasiuk