fbpx

Водохреща, чи Хрещення Господнє?

Звичайно, що тільки Біблія нам може дати повну і правильну відповідь на це питання!
Слово Боже завжди дає правильні відповіді на всі правильно поставлені питання. Бо Біблія є основою не тільки християнської віри, а й християнської практики життя!

Тому, за водохреща не говоримо нічого, бо про це Писання нічого не пише. Рівно як і про Богоявлення також. Отже, хрещення у світлі Біблії…

Хрещення – це заповідь Господа нашого Ісуса Христа, яку Він сам дав для тих, хто відвернувся від своїх гріхів, та увірував в Нього, а також це є актом їхнього послуху Богові та засвідченням своєї віри для оточуюючих.

Хрещення по вірі звершується служителями Церкви через повне занурення у воду людей, які в дорослому віці свідомо визнають свою віру в Ісуса Христа, як у свого особистого Спасителя і Бога, були навчені у Церкві основ віри і дотримуються принципів Слова Божого у практичному житті.

Ось як чітко про це каже Біблія: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь» (Матвія 28:19-20).

Отже, перед хрещенням має бути навчання! Так написано! Спочатку навчіть, а потім вже хрестіть. А далі, все життя навчайтеся зберігати те, що навчав Ісус. Ось власне про цю правильну послідовність і говорить Ісус Христос!

Але, якщо ми будемо хрестити не навчених (не відроджених) людей то будемо мати, як в церкві, так і в державі ще більш плачевний стан! І Україна надалі лише називатиметься християнською державою, та ніколи не буде насправді такою.

Бо християнин, не той, хто називається, а той, хто навчається. Навчається Євангельської правди і живе згідно цього.

Водне хрещення – це основа християнської віри і духовного зросту. Христос особисто показав нам приклад, прийнявши хрещення в тридцять років.

Ось, як про це написано в Біблії: «Тоді прибуває Ісус із Галілеї понад Йордан до Івана, щоб хреститись від нього. Але перешкоджав він Йому й говорив: Я повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене? А Ісус відповів і сказав йому: Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду. Тоді допустив він Його. І охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього». (Матвія 3:13-16).

Хрещення є засвідченням того, що людина покаялася в своїх гріхах і далі вже житиме для Бога. Але, Христос не згрішив і Йому немає в чому каятися…? Так, це правильно. Та давайте уважніше подивимось, що Він сказав Івану, коли прийшов на річку Йордан: «Бо так годиться нам виповнити усю правду».

Це був приклад для всіх нас. Правда це те, що є правильним. Тому і нам всім варто замислитися над правильним хрещенням.

Грецьке слово «хрещення» «baptizо» є буквальним перекладом із мови оригіналу і означає «занурення, затоплення».

Слово «хрестити» – «baptizе» вживалося греками у значенні «набирання води, через занурення однієї посудини в іншу». І це точно не покроплення водою. Це теж саме, якби ми взяли жменьку землі і посипали на тіло покійника сказавши, що він вже похоронений!

Хрещення по вірі є зовнішнім знаком, який символізує смерть віруюючого для гріха і його воскресіння з Христом для нового життя!

Читаємо про це в Його Слові: «Чи ви не знаєте, що ми всі, хто хрестився у Христа Ісуса, у смерть Його хрестилися? Отож, ми поховані з Ним хрещенням у смерть, щоб, як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так щоб і ми стали ходити в обновленні життя. Бо коли ми з’єдналися подобою смерти Його, то з’єднаємось і подобою воскресення, знаючи те, що наш давній чоловік розп’ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха, бо хто вмер, той звільнивсь від гріха!

А коли ми померли з Христом, то віруємо, що й жити з Ним будемо, знаючи, що Христос, воскреснувши з мертвих, уже більш не вмирає, смерть над Ним не панує вже більше! Бо що вмер Він, то один раз умер для гріха, а що живе, то для Бога живе. Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім». (До римлян 6:3-11).

Умови прийняття хрещення:

1. Увірувати в Ісуса, як свого Господа і Спасителя: «Хто увірує й охреститься, буде спасенний, а хто не ввірує засуджений буде». (Марка 16:16).

2. Покаятися у своїх гріхах: «А Петро до них каже: Покайтеся, і нехай же охреститься кожен із вас у Ім’я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете!» (Дії апостолів 2:38).

3. Бути навченим основним християнським доктринам: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа». (Матвія 28:19).

4. Пообіцяти Богу служити Йому добрим сумлінням: «Того образ, хрещення не тілесної нечистості позбуття, але обітниця Богові доброго сумління, спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа». (1-ше Петра 3:21).

Читайте також: У ВОДОХРЕСНУ НІЧ МОЖНА ЗАГАДУВАТИ БУДЬ-ЯКЕ БАЖАННЯ (ВІДЕО)

А як щодо хрещення немовлят?

Хрещення немовлят немає жодної біблійної основи. А все, що відступає від Божого Слова, не від Господа (Ісая.8:20). Апостол Петро сказав: «Покайтесь, а потім нехай охреститься кожен з вас». Немовля не може виконати жодну з чотирьох умов прийняття хрещення, розглянутих вище, а значить не може ні увірувати, ні покаятись, ні бути навченим, ні щось пообіцяти Богу.

Джерело.

You cannot copy content of this page