fbpx

Від свіжої не відрізниш! Прекрасний спосіб заморозки полуницю у власному соку на зиму. Ягоди залишаються цілими, трохи м’якими, але дуже смачними і ароматними

Заморожена саме таким способом полуниця в цукрі найкраще зберігає смакові якості і аромат. У мене двої маленьких діток і цілі ягоди полуниці взимку їм дуже подобаються. та й я розумію, що більшість вітамінів збережено.

Від свіжої таку полуницю відрізнити не просто. Так, вона трошки м’якша, але це не критично. Даний рецепт я в минулому році вичитала на просторах інтернету і зробила на пробу, адже скептично ставилась до результату. Цілі заморожені ягоди згодяться хіба для пирогів, адже смакові якості мене не радують. А тут дещо нове і цікаве. Спробувала – справді смачно.

Полуницю обираємо середніх розмірів. Розрахунок цукру на ваш розсуд і смакові вподобання. Чим більше цукру додаєте, тим м’якшу отримаєте полуниця взимку. Я особисто беру десь двісті грамів на один кілограм стиглої ягоди.

Полуницю пересипте цукром, перемішайте. Я використовую дерев’яну ложку, аби не пошкодити ягоди. Розкладаємо ягоди з цукром у контейнери для заморозки і даємо трохи постояти, аби виділився сік.

Я контейнери беру не надто великі, тому полуничний сік досить швидко вкриває всю ягоду. Тепер можна сміливо усе це добро відправляти до морозильної камери.

Краса, аромат і смакота!

Передрук без гіперпосилання на intermarium.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page