Заморожена саме таким способом полуниця в цукрі найкраще зберігає смакові якості і аромат. У мене двої маленьких діток і цілі ягоди полуниці взимку їм дуже подобаються. та й я розумію, що більшість вітамінів збережено.
Від свіжої таку полуницю відрізнити не просто. Так, вона трошки м’якша, але це не критично. Даний рецепт я в минулому році вичитала на просторах інтернету і зробила на пробу, адже скептично ставилась до результату. Цілі заморожені ягоди згодяться хіба для пирогів, адже смакові якості мене не радують. А тут дещо нове і цікаве. Спробувала – справді смачно.
Полуницю обираємо середніх розмірів. Розрахунок цукру на ваш розсуд і смакові вподобання. Чим більше цукру додаєте, тим м’якшу отримаєте полуниця взимку. Я особисто беру десь двісті грамів на один кілограм стиглої ягоди.
Полуницю пересипте цукром, перемішайте. Я використовую дерев’яну ложку, аби не пошкодити ягоди. Розкладаємо ягоди з цукром у контейнери для заморозки і даємо трохи постояти, аби виділився сік.
Я контейнери беру не надто великі, тому полуничний сік досить швидко вкриває всю ягоду. Тепер можна сміливо усе це добро відправляти до морозильної камери.
Краса, аромат і смакота!
Передрук без гіперпосилання на intermarium.com.ua – заборонено.
Головна картинка – pexels.