fbpx

Вершковий сир “Філадельфія”. Як приготувати в домашніх умовах без особливих зусиль?

Здавалося б, процес приготування вершкового сиру це процес, який вимагає багато часу і праці. Але насправді готувати його легко. В результаті у нас вийшов смачний, ніжний, вершковий сир.

Інгредієнти:

400 мл сметани (30% жирності)

320 г густого натурального йогурту (в стаканчику, не питного!)

0,5 ч. л. лимонного соку

1/3 ч. л. солі.

Приготування:

Розмістити сито над каструлею, встелити його дно марлею в три шари.

В глибокій ємності змішати натуральний йогурт й сметану, посолити й додати лимонний сік.

Перемішати всі інгредієнти так, щоб не було грудочок (для цього можна використовувати вінчик). Вилити суміш у сито.

Підвернути краї марлі в друшляк так, щоб вони вкривали молочний мікс повністю. Зверху накрити тарілкою.

Встановити гніт (вагою 0,5 кг). Поставити в холодильник не менше, ніж на 12 годин. Сироватка почне стікати на дно каструльки.

Через 12 годин гніт зняти. Перекласти сир у посудину.

Смачного!

You cannot copy content of this page