Відварна риба – смачна, корисна та дієтична страва. Основою ароматної страви є незамінний бульйон, який ви готуєте використовуючи овочі, лавровий лист і духмяний перець.
Варена риба повинна стати постійною частиною нашого повсякденного меню – вона може бути такою ж смачною, як смажена або запечена, потрібно лише знати, як її правильно приготувати і приправити.
Для вареного варіанту найкраще підходить риба, м’ясо якої відносно тверде, наприклад, судак, камбала, лосось, минтай або тріска.
Рецепт вареної риби
Запорукою смачної та ароматної вареної риби є приготування хорошого та насиченого бульйону – це може бути овочевий або м’ясний бульйон – з птиці або з птиці та яловичини.
Додайте до нього багато овочів: моркву, селеру, цибулю, часник, петрушку, гілочки чебрецю або любистку.
Інгредієнти:
• 700-800 г білого м’яса риби,
• 1 селера
• 2 морквини,
• 2 корені петрушки,
• 2 цибулини,
• 3 зубчики часнику,
• лавровий лист,
• духмяний перець,
• свіжий чебрець,
• 2 ст.л. вершкового масла,
• сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Почистити цибулю, змастити оливковою олією і поставити в розігріту до 220 градусів духовку.
Смажте протягом 10 хвилин, поки цибуля злегка не почорніє.
Покладіть всі очищені та нарізані овочі, цибулю, спеції та холодну воду в каструлю.
Коли каструля нагріється, додайте вершкове масло і варіть близько 2 годин.
Наприкінці варіння зменшуємо вогонь так, щоб рідина лише булькала, і кладемо рибу – не надто багато шматків одразу, оскільки це значно знизить температуру бульйону, і риба розвалиться на шматки ще до готовності.
Риба буде буквально готова через 3-4 хвилини, коли вона стане світлішого кольору, а шматочки м’яса будуть легко відділятися один від одного.
Готову рибу акуратно дістаньте за допомогою друшляка і подавайте до столу з улюбленими гарнірами.
З чим подавати варену рибу?
Подавайте готову рибу з картоплею – запеченою або відвареною, рисом або вашою улюбленою кашею. З вареними овочами – квасолею, броколі, морквою та цвітною капустою, або салатами – селерою чи квашеною капустою.
Відварна риба також добре смакує з соусом – на основі йогурту або вершкового масла, або заправкою з оливкової олії, лимонного соку та ваших улюблених трав.