fbpx

Улюблений Різдвяний десерт мого чоловіка. Без борошна і випікання

Інгредієнти:

100 г чорносливу

100 г родзинок

100 кураги

100 г смаженого арахісу

70 г волоських горіхів

400 г сметани 25%

300 г згущеного молока кімнатної температури

300 г дрібного крекеру

Приготування:

Чорнослив, родзинки та курагу залийте теплою водою і промийте. Наріжте кубиками.

Арахіс злегка підсмажте на сковорідці без додавання олії. Зніміть шелуху.

Волоські горіхи також поріжте на великі кусочки.

У велику посудину вилийте сметану, додайте згущене молоко кімнатної температури і ретельно перемішайте.

До маси, що утворилася додайте дрібний крекер, підготовлений арахіс, волоські горіхи, родзинки, курагу та чорнослив. Ретельно все перемішайте.

Підготуйте форму. Дно і краї форми вкрийте харчовою плівкою (зручно це зробити двома кусками плівки навхрест). Плівки має бути достатньо, щоб нею пізніше повністю закрити верх форми. Щільно розподіліть масу, щоб не було пустот. Краї загорніть харчовою плівкою і помістіть під прес (наприклад кухонну дошку, а зверху можна поставити будь-яку зручну вагу, наприклад гантелі, чи посудиною з водою).

Ставимо в холодильник на 24 години.

Виймаємо з форми і нарізаємо як завгодно.

Смачного!

You cannot copy content of this page