fbpx

Ціни на овочі в Україні б’ють рекорди: експерти назвали причину

Ціни на овочі наприкінці червня, порівняно із аналогічним періодом минулого року, вищі у 5-6 разів. Так, кілограм молодої картоплі коштує майже 10 гривень, а капусти чи моркви – близько 20 гривень. Про це пише 24 канал з посиланням на видання “Сегодня”.

Експерти агроринку пояснюють нинішні ціни проблемами з урожаєм через холодну весну.

Як пояснив аналітик Української аграрної конфедерації Дмитро Дейна, через морозну весну ґрунтовий урожай запізнився. А тепличні овочі завжди були дорогими.

Подорожчали й інші продукти харчування: м’ясо, молоко, хліб. В різних регіонах хліб подорожчав на 7-28%, ковбаса на 4-14%, м’ясо – 12-32%, молоко – 27-30%.

Читайте також: Від 3,2 млн купонів до $ 250: як змінювалася зарплата українців за 25 років незалежності

Єдиний продукт, який відчутно подешевшав – це гречка. Її вартість впала у 1,5 рази.

На думку експертів, вартість овочів ближче до середини літа знизиться,однак вона не буде такою як минулоріч.

“Не думаю, що в цьому році дешеві овочі дадуть річну дефляцію, хоча невелике, на 3-5 грн/кг, зниження буде”, – прогнозує Дейна.

You cannot copy content of this page