fbpx

Цей овоч може запобігти раку грудей

Загалом, вже давно було відомо, що овочі з родини хрестоцвітних, до яких відноситься броколі, знижують ризик розвитку різних хвороб, від артриту до раку, але механізм їх впливу залишається незрозумілим.

Попередні дослідження показали, що вживання броколі може підвищити вироблення захисного ферменту в тканинах молочної залози. Тепер вчені використовували цей фермент, сульфорафан, щоб подивитися, як він діє на вже уражені раком клітини.

Як пише newsyou.info, в університеті Джона Хопкінса і онкологічному центрі Сідні Кіммел (США) жінкам з раком молочної залози щодня протягом двох тижнів давали сульфорафан, щоб побачити, чи впливає він на ріст пухлин. Результати свідчать про те, що сульфорафан здатний зупинити розвиток раку навіть стовбурових клітин, стійких до хіміо- і променевої терапії.

«Щоб отримати користь, потрібно з’їдати три або чотири порції броколі на тиждень. Деякі, можливо, вважають, що це важко, — пише один з авторів дослідження. — Але, побачивши докази, моя сім’я тепер їсть броколі три або чотири рази на тиждень».

Читайте також:  В якій позі сплять подружжя – такі у них і відносини

Джерело.

You cannot copy content of this page