Трикутники з кефіру пишніші за оладки і соковитіші за чебуреки: секрет у начинці
Якщо немає часу возитися з випічкою, можна приготувати трикутники із кефіру та сиру.
Цей рецепт довів, що смачні та апетитні страви можна приготувати не лише за допомогою духовки.
Ще однією перевагою трикутників є простота приготування – навіть недосвідчені господині керуються вмить.
Весь секрет у м’якій та соковитій начинці, яка перетворює страву на конкурента оладок та чебуреків.
Список інгредієнтів складається з:
сиру сулугуні – 150 г;
борошна – 370 г;
твердого сиру – 500 г;
розпушувача – чайна ложка;
яйця – 1 шт.;
кефіру – 300 мл;
солі – чайна ложка;
кропу – пучок;
цукру – чайна ложка;
олії – 2 столові ложки.
Покрокове приготування
1. На початку збивають у мисці яйце, кефір, сіль та цукор. Потім суміш додають борошно з розпушувачем.
Замішують тісто та залишають під рушником на 15-30 хв.
2. Поки настоюється тісто, шаткують кріп і натирають два сири на дрібній тертці. Інгредієнти змішують.
3. З тіста формують два коржики (діаметр ≈25 см). Одну їх ділять на 6 трикутників, як піцу, але з розрізають.
4. У середину кожного трикутника кладуть по 1 столовій ложці начинки. Потім зверху накривають другим коржом. Скріплюють краї та ділять ножем на шість трикутників.
5. Далі залишається лише обсмажити заготовки з обох боків і подати до столу з запалу з жару.
Процес приготування не займає багато часу, тому блюдо можна зробити на сніданок або приготувати до обіду.
Популярні дописи
- Щастя не оминеш: Історія прикарпатської сироти, що поїхала на заробітки в Італію
- Бред Бітт вже закрутив новий роман, – ЗМІ
- Брат Царьова готував диверсію в Дніпропетровській області
- Більше трьох тижнів і лише пару спалахів свідомості: українка розповіла, як у 30 років ледь не пoмepла від коpу
- Журналістів “Громадського” позбавлять акредитації в АТО