fbpx
Дозвілля
Трикутники з кефіру пишніші за оладки і соковитіші за чебуреки: секрет у начинці

Трикутники з кефіру пишніші за оладки і соковитіші за чебуреки: секрет у начинці

Якщо немає часу возитися з випічкою, можна приготувати трикутники із кефіру та сиру.

Цей рецепт довів, що смачні та апетитні страви можна приготувати не лише за допомогою духовки.

Ще однією перевагою трикутників є простота приготування – навіть недосвідчені господині керуються вмить.

Весь секрет у м’якій та соковитій начинці, яка перетворює страву на конкурента оладок та чебуреків.

Список інгредієнтів складається з:

сиру сулугуні – 150 г;

борошна – 370 г;

твердого сиру – 500 г;

розпушувача – чайна ложка;

яйця – 1 шт.;

кефіру – 300 мл;

солі – чайна ложка;

кропу – пучок;

цукру – чайна ложка;

олії – 2 столові ложки.

Покрокове приготування

1. На початку збивають у мисці яйце, кефір, сіль та цукор. Потім суміш додають борошно з розпушувачем.

Замішують тісто та залишають під рушником на 15-30 хв.

2. Поки настоюється тісто, шаткують кріп і натирають два сири на дрібній тертці. Інгредієнти змішують.

3. З тіста формують два коржики (діаметр ≈25 см). Одну їх ділять на 6 трикутників, як піцу, але з розрізають.

4. У середину кожного трикутника кладуть по 1 столовій ложці начинки. Потім зверху накривають другим коржом. Скріплюють краї та ділять ножем на шість трикутників.

5. Далі залишається лише обсмажити заготовки з обох боків і подати до столу з запалу з жару.

Процес приготування не займає багато часу, тому блюдо можна зробити на сніданок або приготувати до обіду.

You cannot copy content of this page