Торт “Бите скло” з крекером. Його люблять усі. Пекти не потрібно!
Цей різнобарвний, ніжний і смачний торт любить уся сім’я. Приготувати його дуже легко, а головне, що пекти не потрібно.
Інгредієнти
500 г сметани/йогурту
3 ст.л. цукрової пудри (за смаком!)
ванільний цукор чи ванільний екстракт
10 г желатину + 60 мл води
3 пакетика желе (червоне, жовте, зелене) – (на 1 пакетик желе – 250 мл води)
1 пачка крекеру (ванільний/шоколадний)
фрукти (банан, мандаринки)
Приготування
Спочатку готуємо желе.
Розчиняємо кожен пакетик желе (окремо) у 250 мл гарячої води, перемішуємо до повного розчинення і кожне желе заливаємо у окрему форму. Залишаємо у холодному місці до повного застигання.
Желатин потрібно залити водою кімнатної температури (60 мл.), перемішати та відкласти на 15 хвилин.
До сметани чи йогурту (або ж 50/50) всипати цукрову пудру, додати ванільний цукор та усе перемішати. Желатин розтопити на водяній бані. До сметани поступово вливаємо желатин (він не повинен бути гарячим) і розмішуємо.
Нарізаємо кубиками фрукти: банан+мандаринки. Можна додати будь-які інші фрукти, які вам смакують. Висипаємо фрукти у сметанну суміш.
Коли желе застигне, розрізаємо його на кубики. Подрібнюємо руками по півпачки ванільного та шоколадного крекеру.
Висипаємо кубики з желе та крекер у сметану і усе ретельно перемішуємо.
Викладаємо готову масу у глибоку посудину, застелену харчовою плівкою.
Зверху також накриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 4-5 годин, щоби торт повністю застиг.
Чудовий торт без випічки готовий!
Смачного!