Інгредієнти:
Тісто:
400 г борошна
200 г маргарину
1 яйце
½ склянки молока
1 чайна ложка оцту
Крем:
150 г маргарину
200 г борошна
1 банка згущеного молока
50 г шоколаду
2-3 жовтки
1 склянка молока
Приготування
З 200 г борошна, яйця, оцту і молока замісіть пухке тісто. Маргарин посічіть з рештою борошна і домісіть руками. Пухке тісто розкачайте, положіть на нього грудочкою тісто з маргарином, загорніть у конверт і легко розкачуйте від себе, підсипаючи борошно.
Зложіть тісто втроє, дайте полежати 15-20 хвилин. Повторіть так 3-4 рази.
Поділіть тісто на 4 частини. З трьох розкачайте коржі, поколіть виделкою і печіть кожен у гарячій духовці близько 15 хвилин. З четвертої частини тіста розкачайте корж, викладіть у тортівницю і наріжте тонкими смужками на пальчики.
Приготуйте крем. Засмажте борошно з маргарином до золотистого кольору. Влийте холодне молоко, розмішайте. Коли почне гуснути, поступово додавайте згущене молоко і розтерті жовтки, весь час помішуючи. Через 2-3 хвилини зніміть з вогню і охолодіть.
Половину крему залиште білим, а половину зафарбуйте розігрітим шоколадом.
Холодні коржі перекладіть кремом, спочатку білим, а потім шоколадним. Верх торта посипте цукровою пудрою, наложіть гіркою крем і заколіть у нього пальчики. Боки змажте кремом і обсипте крихтами, натертими з пальчиків.
Торт готовий.
Смачного!