fbpx

Торт “Наполеон” за рецептом Дарії Цвек

Інгредієнти:

Тісто:

400 г борошна

200 г маргарину

1 яйце

½ склянки молока

1 чайна ложка оцту

Крем:

150 г маргарину

200 г борошна

1 банка згущеного молока

50 г шоколаду

2-3 жовтки

1 склянка молока

Приготування

З 200 г борошна, яйця, оцту і молока замісіть пухке тісто. Маргарин посічіть з рештою борошна і домісіть руками. Пухке тісто розкачайте, положіть на нього грудочкою тісто з маргарином, загорніть у конверт і легко розкачуйте від себе, підсипаючи борошно.

Зложіть тісто втроє, дайте полежати 15-20 хвилин. Повторіть так 3-4 рази.

Поділіть тісто на 4 частини. З трьох розкачайте коржі, поколіть виделкою і печіть кожен у гарячій духовці близько 15 хвилин. З четвертої частини тіста розкачайте корж, викладіть у тортівницю і наріжте тонкими смужками на пальчики.

Приготуйте крем. Засмажте борошно з маргарином до золотистого кольору. Влийте холодне молоко, розмішайте. Коли почне гуснути, поступово додавайте згущене молоко і розтерті жовтки, весь час помішуючи. Через 2-3 хвилини зніміть з вогню і охолодіть.

Половину крему залиште білим, а половину зафарбуйте розігрітим шоколадом.

Холодні коржі перекладіть кремом, спочатку білим, а потім шоколадним. Верх торта посипте цукровою пудрою, наложіть гіркою крем і заколіть у нього пальчики. Боки змажте кремом і обсипте крихтами, натертими з пальчиків.

Торт готовий.

Смачного!

You cannot copy content of this page