fbpx

ТОП-7 фактів про користь полуниці

В деяких країнах полуницю називають “королевою фруктів” завдяки різноманітним корисним властивостям.

Полуниця, яка славиться своїм чудовим ароматом і приємним смаком, є джерелом вітамінів і мінералів, допомагає схуднути, зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної системи і навіть омолоджує.

Крім того, полуниця відома низьким вмістом калорій і високим вмістом клітковини – одна чашка ягід містить всього 54 калорії.

В розпал полуничного сезону пропонуємо згадати про користь полуниці для здоров’я.

Спалює жири. Полуниця містить антоціани, які стимулюють спалювання жиру. Завдяки цьому ароматна ягода – ідеальний вибір для тих, хто прагне позбутися зайвих кілограмів. Згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в науковому журналі The Journal of Agriculture and Food Chemistry, антоціани сприяють ефективному схудненню.

В ході наукового експерименту лабораторних мишей годували їжею з високим вмістом жиру. Перша група мишей приймала антоціани і набрала на 24% менше ваги, ніж та група, яка їх не вживала.

Покращує пам’ять. Антоціани також можуть збільшити короткочасну пам’ять. Про це свідчать результати дослідження вчених, які довели, що антоціани здатні збільшити короткочасну пам’ять на 100% за вісім тижнів.

Читайте також: Кому не можна їсти полуницю?

Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Флавоноїди, що містяться в ягодах полуниці, здатні знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Полуниця також може допомогти знизити рівень холестерину: в ній містяться речовини, що сприяють зниженню кількості ліпопротеїнів низької щільності – “поганого” холестерину.

Вона багата вітамінами групи В, деякі з яких зміцнюють серцевий м’яз і сприяють більш ефективному функціонуванню серця.

Покращує кістки. Полуниця містить калій, вітамін К і магній, які мають важливе значення для здоров’я кісток.

Запобігає рaку. Дослідження показують, що ліофілізований порошок у полуниці може знизити ризик розвитку рaку стравоходу. Вітамін С, фолієва кислота, антоціани, кверцетин, кемпферол – всього лише частина з флавоноїдів в полуниці, які володіють антиоксидантними і протирaковими властивостями.

Омолоджує. Полуниця багата біотином, який позитивних чином позначається на стані волосся та нігтів. Вона також містять антиоксидант елагову кислоту, яка захищає еластичні волокна в нашій шкірі і омолоджує її.

Зміцнює здоров’я очей. Вживання трьох або більше порцій ягід полуниці в день може знизити ризик розвитку дегенерації жовтої плями, яка призводить до втрати зору.

Джерело.

You cannot copy content of this page