fbpx

Сирники “Родзинкова рожа” з варенням рожі: унікальний рецепт з монастирської кухні

Сирники люблять всі. Це проста та дужа смачна страва, яка потішить і дорослих, і дітей. І хоч рецептів сирників є багато, але чи куштували ви коли-небудь сирники з варенням рожі та родзинками?

Пропонуємо унікальний рецепт таких сирників, які часто готують монахи на Закарпатті.

Інгредієнти:

450 г сиру

1 склянка борошна

питтєва сода на кінчик ложечки

1 пачка ванільного цукру

50 г родзинок

4 столові ложки варення рожі

сіль, цукор-пудра

сухарі

олія для смаження

Приготування

Свіжий сир протираємо через сито, додаємо цукор, сіль, 1 яйце, борошно, соду, ванільний цукор, розчинений у ложці гарячої води.

Добре все перемішуємо і формуємо палянички завтовшки 8 мм.

Загортаємо у них начинку з родзинок і рожі. Формуємо сирники, обмачуємо їх у збитому яйці та сухарях і відразу злегка смажимо на олії.

Потім ще на 10-15 хвилин ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
Сирники посипаємо цукровою пудрою. Смакуємо зі сметаною.

Смачного!

З книги Миколи Середи “Монастирська кухня. Страви на піст і празник”

 

You cannot copy content of this page