Сирники люблять всі. Це проста та дужа смачна страва, яка потішить і дорослих, і дітей. І хоч рецептів сирників є багато, але чи куштували ви коли-небудь сирники з варенням рожі та родзинками?
Пропонуємо унікальний рецепт таких сирників, які часто готують монахи на Закарпатті.
Інгредієнти:
450 г сиру
1 склянка борошна
питтєва сода на кінчик ложечки
1 пачка ванільного цукру
50 г родзинок
4 столові ложки варення рожі
сіль, цукор-пудра
сухарі
олія для смаження
Приготування
Свіжий сир протираємо через сито, додаємо цукор, сіль, 1 яйце, борошно, соду, ванільний цукор, розчинений у ложці гарячої води.
Добре все перемішуємо і формуємо палянички завтовшки 8 мм.
Загортаємо у них начинку з родзинок і рожі. Формуємо сирники, обмачуємо їх у збитому яйці та сухарях і відразу злегка смажимо на олії.
Потім ще на 10-15 хвилин ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
Сирники посипаємо цукровою пудрою. Смакуємо зі сметаною.
Смачного!
З книги Миколи Середи “Монастирська кухня. Страви на піст і празник”