fbpx

Сирник з “росою”. Смачний і ніжний.

Цей сирник дуже смачний і ніжний. Через велику кількість краплинок, що утворюється на його поверхні, цей десерт називають сирник з росою або сльози ангела.

Інгредієнти:

Тісто:

200 г маргарину;

2 яєчні жовтки;

100 г сметани;

200 г цукру;

цедра з 1 лимона;

щіпка солі;

2 ч .л. порошку до печива

350 г муки.

Сирна маса:

1 кг сиру (кисломолочного);

2 яйця;

4 яєчні жовтки;

200 г цукру;

цедра з 1 лимона;

2 ч. л. порошку до печива;

щіпка солі;

100 мл олії соняшникової;

400 мл молока;

80 г пудингу вершкового (дві пачки, кожна по 40 г).

Білкова маса:

6 яєчних білків;

100 г цукру;

Приготування:

Викладаємо у посудину маргарин, жовтки, цукор, сметану, натерту цедру лимона, щіпку солі. Усе добре розмішуємо. Тоді всипаємо борошно з порошком до печива.
Замішуємо м’яке еластичне тісто. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 1 годину.

Сир перетираємо крізь сито.

Виливаємо в посудину 2 яйця+4 яєчні жовтки. Збиваємо міксером, поступово додаючи 200 г. цукру. Додаємо цедру лимона, розпушувач та щіпку солі. Вливаємо соняшникову олію. Далі збиваємо міксером. Вливаємо молоко і висипаємо 2 вершкові пудинги, далі збиваємо.

До маси додаємо перетертий сир і збиваємо масу до однорідності. Можна використати блендер.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Застеляємо тісто у форму, робимо бортики. Виливаємо сирну масу. Рівномірно розподіляємо масу лопаткою. Випікаємо у духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.

За 15 хвилин до кінця випікання сирника готуємо білкову масу.

Беремо 6 яєчних білків (які залишилися: 2 з тіста+4 з сирної маси). Збиваємо міксером, поступово додаючи 100 г цукру.

Густу білкову масу рівномірно наносимо на випечений сирник і випікаємо ще 15 хвилин. Готовий сирник витримати 2 години при кімнатній температурі+1 годину в холодильнику.

Смачного!

You cannot copy content of this page