Цей сирник дуже смачний і ніжний. Через велику кількість краплинок, що утворюється на його поверхні, цей десерт називають сирник з росою або сльози ангела.
Інгредієнти:
Тісто:
200 г маргарину;
2 яєчні жовтки;
100 г сметани;
200 г цукру;
цедра з 1 лимона;
щіпка солі;
2 ч .л. порошку до печива
350 г муки.
Сирна маса:
1 кг сиру (кисломолочного);
2 яйця;
4 яєчні жовтки;
200 г цукру;
цедра з 1 лимона;
2 ч. л. порошку до печива;
щіпка солі;
100 мл олії соняшникової;
400 мл молока;
80 г пудингу вершкового (дві пачки, кожна по 40 г).
Білкова маса:
6 яєчних білків;
100 г цукру;
Приготування:
Викладаємо у посудину маргарин, жовтки, цукор, сметану, натерту цедру лимона, щіпку солі. Усе добре розмішуємо. Тоді всипаємо борошно з порошком до печива.
Замішуємо м’яке еластичне тісто. Накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 1 годину.
Сир перетираємо крізь сито.
Виливаємо в посудину 2 яйця+4 яєчні жовтки. Збиваємо міксером, поступово додаючи 200 г. цукру. Додаємо цедру лимона, розпушувач та щіпку солі. Вливаємо соняшникову олію. Далі збиваємо міксером. Вливаємо молоко і висипаємо 2 вершкові пудинги, далі збиваємо.
До маси додаємо перетертий сир і збиваємо масу до однорідності. Можна використати блендер.
Форму для випікання застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Застеляємо тісто у форму, робимо бортики. Виливаємо сирну масу. Рівномірно розподіляємо масу лопаткою. Випікаємо у духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.
За 15 хвилин до кінця випікання сирника готуємо білкову масу.
Беремо 6 яєчних білків (які залишилися: 2 з тіста+4 з сирної маси). Збиваємо міксером, поступово додаючи 100 г цукру.
Густу білкову масу рівномірно наносимо на випечений сирник і випікаємо ще 15 хвилин. Готовий сирник витримати 2 години при кімнатній температурі+1 годину в холодильнику.
Смачного!