Святковий рулет із вершковим сиром

Святковий рулет із вершковим сиром

Ефектний, смачний та простий у приготуванні святковий рулет із начинкою із вершкового сиру. Найніжніша закуска, встояти неможливо, рука сама тягнеться спробувати!

Продукти

Для тіста:

Яйця – 6 шт.

Олія – 6 ст. ложок

Вершки (жирність 20%) – 3 ст. ложки

Борошно – 6 ст. ложок

Розпушувач – 2 ч. ложки

Сіль за смаком

Шпинат подрібнений – 2-3 ст. ложки

Паприка мелена – 2 ст. ложки

Сир твердий тертий – 3 ст. ложки
*
Для начинки:
Вершковий сир – 400 г
Часник сухий – 1 ч. ложка
*
Для домашнього вершкового сиру:

Кефір – 500 мл

Сметана – 400 мл

Сіль – 1/4 ч. ложки

крок 1

Продукти звичайнісінькі. Шпинат можна замінити зеленню петрушки та кропу.

крок №2
Яйця поділяємо на білки та жовтки. Яєчні білки відправляємо в міксер, додаємо щіпку солі та збиваємо до стійких піків. Жовтки ділимо по два на три різні чашки.

крок №3
У кожну ємність із жовтками додаємо щіпку солі, 1 ст. ложку вершків, 2 ст. ложки борошна та 1/3 частина розпушувача. Залишається тільки в першу чашку відправити натертий сир, в другу – нарізаний шпинат, а в третю – мелену паприку.

крок №4
Поки ми перемішували і готували жовткову масу, білки добре збилися.

крок №5
Візуально ділимо білки на три частини і рухами, що складають, втручаємо в кожну частину тіста.

крок №6
Вийде три види тіста: жовте, зелене та червоне.

крок №7
На підготовлене деко (у мене деко розміром 27х35 см, покрите звичайним пекарським папером, змащеним маслом і присипаним борошном), чергуючи кольори, викладаємо смужками повітряне тісто.

крок №8
Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 10-12. Готовий пласт знімаємо з листа і даємо охолонути на решітці.

крок №9
А поки що розповім, як я приготувала сирний сир (його можна і купити). Напередодні ввечері змішала кефір (3,2%) та сметану (200 мл 10% та 200 мл 20%), злегка присолила. Відкинула на пару годин на друшляк, вистелений нетканкою (або марлею). На ніч свою конструкцію прибрала в холодильник і вранці отримала дуже смачний вершковий сир. Сироватки було 600 мл.

крок №10
Для нашого рецепту до вершкового сиру додаємо сухий часник.

крок №11
Триколірний корж перевертаємо (знімаємо папір), накриваємо плівкою і знову перевертаємо корж на плівці так, щоб його нижня сторона виявилася зовнішньою частиною рулету.

крок №12
Розподіляємо по остиглий корж начинку з сирного сиру і акуратно згортаємо рулет за допомогою плівки.

крок №13
Загортаємо рулет із вершковим сиром у плівку і прибираємо в холодильник мінімум на годинку. Цю закуску на святковий стіл можна приготувати заздалегідь.

крок №14
Нарізаємо святковий рулет із сирним сиром перед подачею. Красиво та смачно! А якщо додати трохи червоної рибки, то вийде зовсім новорічно!

крок №15
Смачного!

You cannot copy content of this page