fbpx

Соковита шарлотка з мандаринів. Довго шукала цей рецепт

Сезон мандаринок розпочався. А чи пробували ви готувати шарлотку з цих фруктів?

Готується вона 10 хвилин+випікання, виходить соковитою і яскравою. І подарує передсвятковий зимовий настрій.

Інгредієнти:

Яйця – 3 шт.

Цукор – 150 г

Борошно – 180 г

Порошок до печива – 2 чайні ложки

Вершкове масло – 50 г

Мандарини – 7-8 штук

Цедра половинки мандарини

Ванільний цукор – 2 чайні ложки

Приготування:

Виливаємо в глибоку посудину яйця, додаємо цукор, збиваємо до пишної піни. Вливаємо розтоплене вершкове масло. Висипаємо цедру мандарини. Усе перемішуємо. Додаємо муку, порошок до печива та ванільний цукор. Усе збиваємо до однорідної маси.

Мандаринки очищуємо. Розрізаємо кожну мандарину впоперек на половинки.

Беремо круглу роз’ємну форму, застеляємо пергаментом і посипаємо пергамент цукром. Викладаємо мандарини на пергамент розрізом униз. Так мандарини вийдуть карамелізованими.

Зверху заливаємо тістом. Рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні форми.

Відправляємо у духовку, розігріту на 180 градусів на 45 хвилин.

Вийміть шарлотку з форми і викладіть на тарілку. Зніміть пергамент. Мандариновий візерунок має бути зверху. Готову шарлотку можна посипати пудрою.

Яскравий десерт до чаю готовий!

Смачного!

You cannot copy content of this page