Смажені пиріжки з картопляного тіста (фото)

Дуже простий та смачний рецепт! Пиріжки довго залишаються свіжими, якщо взагалі залишаються))).

Приготування

Начинка:
начинку можна взяти будь-яку (смажена кисла капуста, гриби з цибулею, риба, рис, яйце тощо), солодка також підходить (яблуко з корицею, будь-який джем тощо).

У мене сьогодні з кислою капустою та яблуками (з цукром та корицею).

Інгредієнти:

картопля                         12 шт.
дріжджі сухі         2 ст. ложки
цукор                        1 ст. ложка
борошно                            сіль

Приготування:

Відварити картоплю як для пюре, відвар злити, але не виливати, зробити пюре, охолодити.

a94203

Взяти 1 склянку теплого відвару, додати цукор, сіль за смаком, 2-3 ст. л. борошна та дріжджі, дати їм підійти.

8023d4

Потім опару вилити в пюре, додати борошна стільки, щоб тісто можна було вимісити, але щоб воно було м’яке (8-9 склянок), знову дати підійти у теплому місці.

b4e642

Вологими руками взяти трохи тіста, сформувати ковбаску, обваляти у борошні.

71c5b6

Зробити невеличкі кульки, які трохи притрусити борошном, покласти на долоню та формувати пиріжки.

4fd679
022d53

Пиріжки покласти на дошку, на яку «одягнути» пакет (щоб не використовувати борошно, яке потім буде горіти в олії). Дати підійти.

e1e109

Розігріти олію в пательні (взяти стільки, щоб пиріжок занурився наполовину), покласти в неї шматочок сирої картоплини (щоб олія не горіла, декілька разів шматочки міняти на інші) та нарешті смажити пиріжки!

 9c7ec3

Смажені пиріжки покласти на папір.

СМАЧНОГО!

Читайте також:  Вчені знайшли антитіла, які справляються з 98% штамів ВІЛ

Джерело.

You cannot copy content of this page