fbpx
Дозвілля
Смачна піца на сковороді. Тісто, як у піцерії, з хрусткою скоринкою

Рецептів піци на сковороді багато, але за цим рецептом тісто виходить, як в піцерії, з хрусткою скоринкою.

Рецепт на 2 піци діаметром 30 см.

Інгредієнти:

Борошно – 400 г

Соняшникова олія – 30 г.

Розпушувач для тіста – 10 г

Вода – 220 мл.

Сіль – 7 г.

Начинка для однієї піци:

Соус томатний – 50 г

Сир твердий – 150 г

Прованські трави – 5 г

Помідори черрі – 20 г

Перець болгарський – 50 г

Ковбаса – салямі (або будь-яка, яку ви любите) – 80 г

Оливки – 30 г

Приготування:

Муку просіяти і додати розпушувач для тіста, перемішати.

Додаємо сіль, олію та воду і замішуємо тісто.

Тісто потрібно добре вимісити на килимку для тіста. Тісто розділити на дві частини, так як готуємо 2 піци. Розкачуємо кожну частину тісту по діаметру сковорідки.

Кожну сковорідку змащуємо олією і кладемо на сковорідку тісто. Товщина тіста на сковорідці приблизно 5 мм.

Змащуємо тісто томатним соусом і посипаємо натертим сиром.

Зверху кладемо ковбасу, нарізану тонкими кружальцями.

Кладемо помідори черрі, розрізані на половинки.

Додаємо нарізаний болгарський перець + зверху оливки. Посипаємо прованськими травами.

Накриваємо кришкою.

На невеликому вогні смажимо піцу приблизно 25 хвилин. Коли піца внизу підрум’яниться, вона готова і її можна знімати з вогню.

Особливість цієї піци у тому, що до неї можна приготувати будь-яку начинку на ваш смак з тих інгредієнтів, які є у вас в холодильнику.

Смачного!