Рецептів піци на сковороді багато, але за цим рецептом тісто виходить, як в піцерії, з хрусткою скоринкою.
Рецепт на 2 піци діаметром 30 см.
Інгредієнти:
Борошно – 400 г
Соняшникова олія – 30 г.
Розпушувач для тіста – 10 г
Вода – 220 мл.
Сіль – 7 г.
Начинка для однієї піци:
Соус томатний – 50 г
Сир твердий – 150 г
Прованські трави – 5 г
Помідори черрі – 20 г
Перець болгарський – 50 г
Ковбаса – салямі (або будь-яка, яку ви любите) – 80 г
Оливки – 30 г
Приготування:
Муку просіяти і додати розпушувач для тіста, перемішати.
Додаємо сіль, олію та воду і замішуємо тісто.
Тісто потрібно добре вимісити на килимку для тіста. Тісто розділити на дві частини, так як готуємо 2 піци. Розкачуємо кожну частину тісту по діаметру сковорідки.
Кожну сковорідку змащуємо олією і кладемо на сковорідку тісто. Товщина тіста на сковорідці приблизно 5 мм.
Змащуємо тісто томатним соусом і посипаємо натертим сиром.
Зверху кладемо ковбасу, нарізану тонкими кружальцями.
Кладемо помідори черрі, розрізані на половинки.
Додаємо нарізаний болгарський перець + зверху оливки. Посипаємо прованськими травами.
Накриваємо кришкою.
На невеликому вогні смажимо піцу приблизно 25 хвилин. Коли піца внизу підрум’яниться, вона готова і її можна знімати з вогню.
Особливість цієї піци у тому, що до неї можна приготувати будь-яку начинку на ваш смак з тих інгредієнтів, які є у вас в холодильнику.
Смачного!