fbpx
Перейти до вмісту

Що приготувати з перловки: сподобається навіть дітям

Що приготувати з перловки: сподобається навіть дітям
Важко знайти продукт, який був би таким корисним і доступним, як перловка. Але цю крупу багато хто недолюблює.

Однак при правильному приготуванні перловку будуть із задоволенням їсти не лише дорослі, а й діти.

Плов
1 склянку сухої перловки треба замочити на 3-4 години у теплій підсоленій воді.

Обсмажити на жирі або олії 2 великі цибулини, нарізані півкільцями. Додати 3 великі або 4 середні моркви, нарізані соломкою.

Коли овочі обсмажаться, до них вирушає 700 г яловичини, нарізаної крупними шматками. Коли м’ясо обсмажиться з усіх боків, у казан потрібно влити 600 мл окропу, закрити кришкою та гасити 40 хвилин.

Коли мине півгодини зирвак потрібно посолити, поперчити, додати зіру та червоний перець до смаку. Помістити в центр голівку неочищеного часнику, а зверху викласти перловку. Закрити кришкою та гасити 1 годину.

Подавати із зеленню цибулі, петрушки та кропу.

В духовці
300 г крупи замочити на 2-3 години у воді кімнатної температури. У цей час замаринувати кілограм курятини. Для цього потрібно додати до м’яса по 1 чайній ложці чорного перцю і солодкої паприки, сіль за смаком, 0,5 чайної ложки каррі, 3-4 зубчики часнику, пропущених через прес і 3 столові ложки оливкової олії. Шматки курятини необхідно рівномірно змастити маринадом і залишити при кімнатній температурі.

Через 2-3 години обсмажити на олії 1 цибулину і 1 моркву до напівготовності і викласти в деко, перемішавши з відкинутою на друшляк перловою крупою. Посолити і поперчити до смаку. Зверху викласти замариновані шматочки курятини. У деко налити стільки води, щоб вона покривала шар крупи.

Запікати 1 годину за температури 160–170 градусів. За годину температуру зменшити до 100 градусів і потримати ще 15 хвилин. Страва і гарнір виходять смачними та дуже ароматними, адже весь сік із курки стікає у перловку.

З овочами
Цей варіант простіший у приготуванні. Його можна готувати веганам і людям, які дотримуються посту.

Перловку потрібно попередньо відварити до готовності. У сковорідці обсмажити овочі. Цибуля і морква обов’язково, інші на свій смак. Можна взяти квасолю, броколі або цвітну капусту. Надати страві особливого аромату допоможе невеликий шматочок селери.

Спочатку потрібно обсмажити цибулю до напівготовності, потім додати моркву та будь-які інші овочі. Коли вони будуть майже готові, можна покласти консервований горошок чи кукурудзу, посолити, поперчити до смаку. Обсмажити 2-3 хвилини.

До овочів додати готову перловку, ретельно перемішати і залишити на маленькому вогні під кришкою на 3-5 хвилин. Вимкнути плиту та потримати ще 5 хвилин, не відкриваючи кришку.

Подавати із свіжою зеленню.

Котлети із перловки з фаршем
Як зробити котлети з перлівки з фаршем? Добре промийте перлову крупу, потім налийте в неї чисту воду та залиште на 3 години. Зваріть перлову кашу на плиті або в мультиварці. У теплу перловку покладіть фарш, посоліть і поперчіть, перемішайте ложкою.
Натріть на дрібній тертці моркву, ножем покришіть цибулю та часник. Додайте овочі до фаршу і перемішайте. Сформуйте котлети, обсипте їх панірувальними сухарями і обсмажте на сковороді з додаванням олії. Котлети з перловки готові, їх бажано подавати до столу теплому вигляді. Смачного!

Важливо! Щоб страви з перловки завжди були смачними, читайте статтю про тонкощі вибору та секрети приготування перлової крупи.

Важливо! Неправильно підібрана сковорода може зіпсувати навіть найкращий рецепт.

Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури – точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени. Як визначитися з температурою обсмажування та вибрати найкраще масло для смаження, а яке краще не використовувати зовсім.

Позначки:

You cannot copy content of this page