fbpx

Що приготувати з черемши? Ви можете легко включити ці непомітні листочки у свої щоденні сніданки, обіди та вечері

Що приготувати з черемши? Ця незвичайна, але непомітна спеція може стати ідеальним смачним доповненням до ваших сніданків, обідів та вечерь. Вона допоможе підсилити або змінити смак яєчні, пирогів з вершковим соусом, а також супів чи паст для бутербродів.

Смакуватиме у будь-якому вигляді.

Черемша – смачне доповнення до страв. Вона надає їм інтенсивного смаку та аромату. Ви можете придбати його в натуральному вигляді (у вигляді листя) або сушеним (тоді він нагадує подрібнену сушену цибулю). В обох формах вона ідеальна як чудова приправа. Ви можете використовувати її в обідніх стравах, а також посипати ним ранкові або вечірні бутерброди.

Зміст:

• Суп з черемши

• Конвертики з листкового тіста з ведмежим часником

• Намазка для бутербродів з ведмежим часником

• Пиріг з часниковим вершковим соусом

Що приготувати з черемши: суп!

Черемша ідеально підходить не тільки як доповнення до супів, але і як його основа. Вона чудово смакуватиме з грінками та шматочком вершків. Це ідеальний варіант для весни та літа!

Інгредієнти:

• 250 г свіжої черемши (листя),

• велика цибулина

• один літр овочевого бульйону,

• 200 г плавленого сиру або сиру маскарпоне,

• 3 великі картоплини,

• 2-3 ст.л. 30% вершків,

• сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

• Цибулю почистити і нарізати кубиками середнього розміру (не обов’язково робити саме так), потім обсмажити в невеликій кількості олії у великій каструлі.

• Коли цибуля злегка зарум’яниться, влийте бульйон і тушкуйте на повільному вогні близько 20 хвилин.

• За цей час промийте листя черемши під проточною водою, злегка просушіть, а потім обережно збийте, щоб виділився сік. Додайте до бульйону і варіть ще 15 хвилин з цього моменту.

• Потім додати вершковий сир або маскарпоне і ретельно перемішати – можна за допомогою вінчика. Приправити за смаком і варити ще трохи (близько 15 хвилин), щоб всі смаки змішалися.

• Дати охолонути і збити до стану однорідного крему. Подавати з кулькою вершків.

Черемша: рецепт конвертиків з листкового тіста

Цей рецепт швидкий і простий, що робить його ідеальним для легкого обіду або закуски чи вечері на вечірці. Вам знадобиться менше півгодини, щоб приготувати ці смачні конвертики.

Інгредієнти

• лист листкового тіста

• 250 г сиру рікотта

• 100 г бринзи

• 200 г свіжого листя черемши

• яйце,

• сіль та перець.

Спосіб приготування:

• Викладаємо листкове тісто на деко і ставимо в духовку розігріватися до 200 градусів. Черемшу промиваємо, обсушуємо та подрібнюємо.

• Змішати в мисці два види сиру, спеції та подрібнену черемшу.

• Розділіть листкове тісто на рівні квадрати і викладіть на кожен з них порцію начинки. Потім з’єднайте протилежні кути тіста, щоб сформувати конверт.

• Змастіть збитим яйцем і поставте в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Коли тісто підрум’яниться зверху, закуска готова.

Бутербродна паста з черемши

Весна в першу чергу асоціюється з домашнім сиром з редискою та цибулею. Однак це також час, коли черемша росте в достатку. Тож використовуйте його для створення легкої та освіжаючої бутербродної пасти!

Інгредієнти:

• 250 г напівзнежиреного кисломолочного сиру,

• 50 г натурального йогурту,

• 100 – 150 г свіжого листя черемші

• сіль і перець,

• чайна ложка лимонного соку.

Спосіб приготування:

• Сир викласти в миску і розчавити виделкою, потім з’єднати з йогуртом. Суміш має бути досить однорідною, але не оксамитовою.

• Черемшу промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Додаємо до сирної маси.

• Посолити за смаком, додати лимонний сік і все добре перемішати.

• Відставити приблизно на 15 хвилин перед тим, як використовувати пасту для бутербродів або теплих тостів.

Що приготувати з черемши: пиріг з черемошним вершковим соусом

Солений пиріг – це завжди гарна ідея для обіду або вечері. Для його приготування ви можете використовувати будь-які інгредієнти, які вам подобаються. Вершкова начинка чудово смакує з грибами та черемшею – ви можете використовувати її свіжу або сушену. Обидва варіанти будуть смачними, але свіже листя дасть набагато більше смаку та аромату.

Інгредієнти для пирога:

• 250 г борошна для випічки,

• 125 г холодного вершкового масла

• 65 мл холодної води

• пів чайної ложки солі,

• столова ложка олії.

Інгредієнти для начинки:

• 200 г грибів,

• цибулина,

• 200 г свіжої черемши,

• ложка олії,

• 100 мл вершків,

• яйце,

• 100 г жовтого сиру,

• сіль та перець.

Спосіб приготування:

• Приготуйте тісто. Просійте борошно в миску і додайте сіль. Потім додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло і коротко подрібніть разом з борошном. Масло повинно бути добре розтертим.

• Додаємо масло і одразу ж починаємо замішувати тісто. Воно повинно бути м’яким і не липким. Готове тісто загортаємо в поліетиленову плівку і кладемо в холодильник приблизно на 30 хвилин.

• Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів і починаємо готувати начинку.

• Цибулю нарізаємо кубиками, а гриби – пластинками. Обсмажуємо інгредієнти на оливковій олії до м’якості.

Знімаємо з вогню.

• Підготовлене тісто розкачуємо та викладаємо у форму для запікання. Наколоти виделкою, застелити папером для випічки і притрусити спеціальними керамічними кульками або чистою галькою.

• Поставте в духовку на 10-12 хвилин.

• За цей час до обсмажених грибів додаємо вершки, яйце, подрібнену черемшу і тертий сир. Добре перемішати і приправити за смаком, потім ложкою викласти на випечений, злегка остиглий тарт.

• Повернути пиріг у духовку приблизно на 25-30 хвилин (температуру не змінювати).

You cannot copy content of this page