Що приготувати з черемши? Ця незвичайна, але непомітна спеція може стати ідеальним смачним доповненням до ваших сніданків, обідів та вечерь. Вона допоможе підсилити або змінити смак яєчні, пирогів з вершковим соусом, а також супів чи паст для бутербродів.
Смакуватиме у будь-якому вигляді.
Черемша – смачне доповнення до страв. Вона надає їм інтенсивного смаку та аромату. Ви можете придбати його в натуральному вигляді (у вигляді листя) або сушеним (тоді він нагадує подрібнену сушену цибулю). В обох формах вона ідеальна як чудова приправа. Ви можете використовувати її в обідніх стравах, а також посипати ним ранкові або вечірні бутерброди.
Зміст:
• Суп з черемши
• Конвертики з листкового тіста з ведмежим часником
• Намазка для бутербродів з ведмежим часником
• Пиріг з часниковим вершковим соусом
Що приготувати з черемши: суп!
Черемша ідеально підходить не тільки як доповнення до супів, але і як його основа. Вона чудово смакуватиме з грінками та шматочком вершків. Це ідеальний варіант для весни та літа!
Інгредієнти:
• 250 г свіжої черемши (листя),
• велика цибулина
• один літр овочевого бульйону,
• 200 г плавленого сиру або сиру маскарпоне,
• 3 великі картоплини,
• 2-3 ст.л. 30% вершків,
• сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
• Цибулю почистити і нарізати кубиками середнього розміру (не обов’язково робити саме так), потім обсмажити в невеликій кількості олії у великій каструлі.
• Коли цибуля злегка зарум’яниться, влийте бульйон і тушкуйте на повільному вогні близько 20 хвилин.
• За цей час промийте листя черемши під проточною водою, злегка просушіть, а потім обережно збийте, щоб виділився сік. Додайте до бульйону і варіть ще 15 хвилин з цього моменту.
• Потім додати вершковий сир або маскарпоне і ретельно перемішати – можна за допомогою вінчика. Приправити за смаком і варити ще трохи (близько 15 хвилин), щоб всі смаки змішалися.
• Дати охолонути і збити до стану однорідного крему. Подавати з кулькою вершків.
Черемша: рецепт конвертиків з листкового тіста
Цей рецепт швидкий і простий, що робить його ідеальним для легкого обіду або закуски чи вечері на вечірці. Вам знадобиться менше півгодини, щоб приготувати ці смачні конвертики.
Інгредієнти
• лист листкового тіста
• 250 г сиру рікотта
• 100 г бринзи
• 200 г свіжого листя черемши
• яйце,
• сіль та перець.
Спосіб приготування:
• Викладаємо листкове тісто на деко і ставимо в духовку розігріватися до 200 градусів. Черемшу промиваємо, обсушуємо та подрібнюємо.
• Змішати в мисці два види сиру, спеції та подрібнену черемшу.
• Розділіть листкове тісто на рівні квадрати і викладіть на кожен з них порцію начинки. Потім з’єднайте протилежні кути тіста, щоб сформувати конверт.
• Змастіть збитим яйцем і поставте в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Коли тісто підрум’яниться зверху, закуска готова.
Бутербродна паста з черемши
Весна в першу чергу асоціюється з домашнім сиром з редискою та цибулею. Однак це також час, коли черемша росте в достатку. Тож використовуйте його для створення легкої та освіжаючої бутербродної пасти!
Інгредієнти:
• 250 г напівзнежиреного кисломолочного сиру,
• 50 г натурального йогурту,
• 100 – 150 г свіжого листя черемші
• сіль і перець,
• чайна ложка лимонного соку.
Спосіб приготування:
• Сир викласти в миску і розчавити виделкою, потім з’єднати з йогуртом. Суміш має бути досить однорідною, але не оксамитовою.
• Черемшу промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Додаємо до сирної маси.
• Посолити за смаком, додати лимонний сік і все добре перемішати.
• Відставити приблизно на 15 хвилин перед тим, як використовувати пасту для бутербродів або теплих тостів.
Що приготувати з черемши: пиріг з черемошним вершковим соусом
Солений пиріг – це завжди гарна ідея для обіду або вечері. Для його приготування ви можете використовувати будь-які інгредієнти, які вам подобаються. Вершкова начинка чудово смакує з грибами та черемшею – ви можете використовувати її свіжу або сушену. Обидва варіанти будуть смачними, але свіже листя дасть набагато більше смаку та аромату.
Інгредієнти для пирога:
• 250 г борошна для випічки,
• 125 г холодного вершкового масла
• 65 мл холодної води
• пів чайної ложки солі,
• столова ложка олії.
Інгредієнти для начинки:
• 200 г грибів,
• цибулина,
• 200 г свіжої черемши,
• ложка олії,
• 100 мл вершків,
• яйце,
• 100 г жовтого сиру,
• сіль та перець.
Спосіб приготування:
• Приготуйте тісто. Просійте борошно в миску і додайте сіль. Потім додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло і коротко подрібніть разом з борошном. Масло повинно бути добре розтертим.
• Додаємо масло і одразу ж починаємо замішувати тісто. Воно повинно бути м’яким і не липким. Готове тісто загортаємо в поліетиленову плівку і кладемо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
• Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів і починаємо готувати начинку.
• Цибулю нарізаємо кубиками, а гриби – пластинками. Обсмажуємо інгредієнти на оливковій олії до м’якості.
Знімаємо з вогню.
• Підготовлене тісто розкачуємо та викладаємо у форму для запікання. Наколоти виделкою, застелити папером для випічки і притрусити спеціальними керамічними кульками або чистою галькою.
• Поставте в духовку на 10-12 хвилин.
• За цей час до обсмажених грибів додаємо вершки, яйце, подрібнену черемшу і тертий сир. Добре перемішати і приправити за смаком, потім ложкою викласти на випечений, злегка остиглий тарт.
• Повернути пиріг у духовку приблизно на 25-30 хвилин (температуру не змінювати).