fbpx
Дозвілля
Що означає коли лимон гірчить? Прості поради, як вибрати якісний і стиглий лимон.

Сучасній людині важко уявити своє життя без такого цитрусового продукту, як лимон.

Ми додаємо його до чаю, вживаємо у сирому вигляді, а сік лимона використовуємо як заправку для наших салатів. Сьогодні ми розповімо вам, як вибрати правильний лимон.

Батьківщиною лимона вважається Індія. В Італії він з’явився у другому столітті нашої ери. У 1493 році, коли Колумб вирушив з Європи до Америки, він узяв із собою насіння лимона. А інші дослідники та місіонери привезли насіння лимона на Гаїті та Каліфорнію, де він зростає і сьогодні.

Лимон є прекрасним джерелом вітаміну C, тому він допомагає захистити імунну систему. Вітамін С відіграє важливу роль у формуванні коллагену, тому він дуже корисний для шкіри. Відомо, що лимон допомагає при грипі та інфекції горла.

Перше на що варто звернути увагу при виборі лимона це на його вигляд. Природний продукт має бути природного жовтого кольору, без чорних плям чи крапок. Якщо на поверхні лимона з’явилися чорні крапки або невеликі цятки, то плід неправильно зберігався і швидше за все був переохолоджений. Смакові якості такого лимона відрізнятимуться гіркотою. Темні та мляві плями на шкірці свідчать про початок процесу гниття. Смак лимона буде зіпсований, а кількість соку зменшено кілька разів.

Другий фактор, на який потрібно звернути увагу при виборі лимона, це його запах. Візьміть лимона і понюхайте його. Якщо лимон видає слабкий цитрусовий аромат, то це говорить про те, що продукт якісний і стиглий. Якщо ж лимон зовсім не видає ніякого запаху, це говорить про те, що його вирощували хімічними речовинами або він ще не дозрів. Якщо лимон видає різкий цитрусовий аромат, це говорить про те, що продукт вже почав псуватися, його не слід брати.

Третій фактор, який враховуються при виборі лимона, це його шкірка. Перевірте лимон – візьміть його в одну руку і спробуйте стиснути. Стиглий лимон повинен бути пружним. Якщо лимон зовсім не стискається, то швидше за все він ще не достиг. Такий лимон можна придбати, покласти вдома в сухе місце і через кілька днів цитрусовий достигне і його можна сміливо вживати в їжу. Якщо лимон в руках буде м’ятися це говорить про те, що продукт вже почав псуватися або перестиг, його не слід купувати.

Ще один фактор, на який слід звернути увагу, це товщина шкірки лимона. Вчені довели що чим тонше шкірка, тим більше корисних властивостей та вітамінів у лимоні. Вітамінів у лимонах з товстою шкіркою менше, ніж у плодах із тонкою шкіркою. Корисні властивості накопичуються в білому прошарку між м’якістю та шкіркою.

Без лимона у холодну погоду нікуди. Сподіваємося, що наші сьогоднішні поради допоможуть вам вибрати якісний і стиглий лимон.