fbpx

Санстанцію ліквідовують: покупцям радять самим контролювати якість продуктів

Під час купівлі обов’язково варто перевіряти термін придатності. Кабінет міністрів України відмовився від реформування санітарно-епідеміологічної служби і вирішив її ліквідувати.

Відтепер функції СЕС передадуть Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, пише ТСН.

На ринках продавці зобов’язані мати санітарні книжки, які гарантують якість продукції, та довідку від лікаря.

Раніше проби на різні кишкові захворювання, кількість бактерій в молочній продукції, аналізи щодо якості м’яса та ще десятки досліджень входили в обов’язки Санітарно-епідеміологічної служби України, яку днями ліквідували.

Читайте також: Верховна Рада перейменувала місто Мукачеве

Фахівці зараз радять вивчати склад продуктів та дивитись на термін придатності й умови зберігання й забирати чек на касі або виписку у продавця. Вони наголошують, що контроль якості продуктів та кухарів в садках і школах залишається на низькому рівні, тож потрібно самому бути завжди уважним.

You cannot copy content of this page