fbpx

Салат з буряка та горіхів. Легкий рецепт на смачний та корисний салат.

Корисний, смачний і вітамінний, салат із буряка з горіхами припаде до вподоби будь-кому. М’який салат із буряка, наповнений вітамінами, гарний у будь-яку пору року.

Калорійність салату  становить:  225 ккал на 100 грамів продукту.

Склад і корисні властивості салату

Буряк містить вітаміни: групи В і РР, фолієву кислоту, клітковину, калій, магній, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік поживних компонентів. Кількість кожного з елементів вельми істотна, що дає змогу добре поповнити запаси організму. Також до складу буряка входять безліч амінокислот.

Вживання його сприяє поліпшенню травлення та перистальтики кишківника, усуненню токсинів, очищенню судин, сприяє виробленню гемоглобіну, має проносний і сечогінний ефект, підвищує витривалість організму.

Волоський горіх у своєму складі містить вітаміни С, Е, К, РР. Він значно покращує пам’ять, стимулює роботу мозку, зміцнює кровоносні судини.

Часник дуже корисний продукт, до його складу входять поживні речовини, мікро-, макроелементи, вітаміни (калоризатор). Благотворно діє на серцево-судинну систему, знижує артеріальний тиск, нормалізує ліпідний склад крові, допомагає зменшити рівень холестерину, перешкоджає утворенню тромбів, зміцнює імунітет, є природним антибіотиком.

Інгредієнти

• 500 г буряка
• 1/4 склянки очищених волоських горіхів,
• 2 зубчики часнику,
• 2 ст.л. винного оцту або лимонного соку,
• 3-4 гілочки коріандру,
• кілька гілочок зеленої петрушки,
• сіль, перець

Спосіб приготування

Відварити буряк, почистити і дрібно нарізати або натерти на тертці з великими отворами.

Волоські горіхи подрібнити і дрібно порубати або потовкти, змішати з подрібненим часником, сіллю і коріандром.

Додати винний оцет. Перемішати з буряком, поперчити.

Викласти салат на сервірувальне блюдо, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.

You cannot copy content of this page