fbpx

Рибні котлети з філе хека. Улюблений рецепт нашої сім’ї

Такі котлети всередині – ніжні і соковиті, а зверху мають рум’яну скоринку.

Інгредієнти:

Філе хека – 1 кг

Цибулина – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Яйце – 1 шт.

Черства булка або батон – 100 г

Молоко – 200 мл.

Сирок плавлений – 1 шт.

Панірувальні сухарі – 3-4 ст. л.

Перець, сіль за смаком

Вершкове масло – 50 г

Олія для смаження

Приготування:

Спочатку потрібно підсмажити нарізану кубиками цибулю та натерту моркву. Кладемо овочі на розігріту сковорідку (перед тим наливаємо олію) і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи.

Філе хека нарізаємо на половинки і подрібнюємо через м’ясорубку або іншим зручним для вас способом. Перемелене філе перекладаємо у миску, де будемо готувати фарш.

Черствий батон або булку у іншій посудині заливаємо стаканом молока.

До рибного фаршу додаємо сіль та перець за смаком.

Натираємо на грубій терці один плавлений сирок. Він додасть котлетам ніжного вершкового смаку. Додаємо 1 яйце і батон з молоком, без зайвої рідини. Висипаємо обсмажену моркву та цибулю. Усе ретельно перемішуємо: спочатку – лопаткою, а тоді – руками. Формуємо котлети, робимо форму на свій смак.

Кожну котлету потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажуємо на розігрітій сковороді, приблизно по 3 хвилини на одну сторону котлети, бо ще будемо запікати їх у духовці.

Підсмажені котлети викладаємо у посудину для запікання, змащену вершковим маслом.

Викладаємо у розігріту до 180 градусів духовку і печемо ще 20 хвилин.

Накривати форму не потрібно. Котлети готові!

Смачного!

You cannot copy content of this page