Такі котлети всередині – ніжні і соковиті, а зверху мають рум’яну скоринку.
Інгредієнти:
Філе хека – 1 кг
Цибулина – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Черства булка або батон – 100 г
Молоко – 200 мл.
Сирок плавлений – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 3-4 ст. л.
Перець, сіль за смаком
Вершкове масло – 50 г
Олія для смаження
Приготування:
Спочатку потрібно підсмажити нарізану кубиками цибулю та натерту моркву. Кладемо овочі на розігріту сковорідку (перед тим наливаємо олію) і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи.
Філе хека нарізаємо на половинки і подрібнюємо через м’ясорубку або іншим зручним для вас способом. Перемелене філе перекладаємо у миску, де будемо готувати фарш.
Черствий батон або булку у іншій посудині заливаємо стаканом молока.
До рибного фаршу додаємо сіль та перець за смаком.
Натираємо на грубій терці один плавлений сирок. Він додасть котлетам ніжного вершкового смаку. Додаємо 1 яйце і батон з молоком, без зайвої рідини. Висипаємо обсмажену моркву та цибулю. Усе ретельно перемішуємо: спочатку – лопаткою, а тоді – руками. Формуємо котлети, робимо форму на свій смак.
Кожну котлету потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажуємо на розігрітій сковороді, приблизно по 3 хвилини на одну сторону котлети, бо ще будемо запікати їх у духовці.
Підсмажені котлети викладаємо у посудину для запікання, змащену вершковим маслом.
Викладаємо у розігріту до 180 градусів духовку і печемо ще 20 хвилин.
Накривати форму не потрібно. Котлети готові!
Смачного!