fbpx
Дозвілля
Рулет з індички (або свинини) з печерицями та болгарським перцем

Рулет з індички (або свинини), рецепт з печерицями та болгарським перцем. Дуже ароматний, ніжний та смачний м’ясний рулетик… І дуже просто!

Продукти (на 6 порцій)
Філе індички (або свинина) – близько 1 кг
Печериці – 100 г
Цибуля зелена – 100 г
Часник – 6 зубчиків
Сир – 200 г
Перець болгарський – 1 шт.
Вино сухе біле – 100 мл
Гірчиця – 2 ст. л. (можна більше)
Майонез – 1-2 ст. л.
Олія – близько 50 г
Сіль за смаком
Перечна суміш – за смаком
Кунжут – 15-20 г або до смаку
(Я ще використовувала трохи оливкової олії з розмарином – робила її сама.)

1. М’ясо вимити, обсушити. Гострим ножем розрізати м’ясо так, щоб вийшов шар. Для цього зробити по центру надріз, не доходячи до низу 1 см. Потім продовжувати розрізати м’ясо вправо і вліво, також не доходячи до краю 1 см. Розкрити шматок м’яса як книжку.

2. М’ясо добре відбити (не до дірок), посолити, поперчити і змастити гірчицею.

3. Гриби нарізати соломкою. Часник нарізати. Обсмажити гриби з часником (5-10 хвилин) на розігрітій сковороді з олією.

4. Солодкий перець нарізати невеликою соломкою. Нарізати зелену цибулю. Натерти сир.

5. Змішати солодкий перець (у мисці) з обсмаженими грибами та зеленою цибулею. Додати сир, перемішати, трохи поперчити і злегка підсолити.

6. Викласти отриману суміш на м’ясо, акуратно згорнути рулет і зв’язати ниткою. Рулет з індички укласти у форму для запікання з високими краями (краще класти рулет на підставку).

7. Приготувати соус: вино + майонез + олія + трохи солі та перцю. Змастити рулет соусом. Залишки соусу вилити у форму.

8. Запікати рулет із філе індички в духовці близько 1,5 години при температурі 180-190 градусів. У процесі запікання поливати рулет із індички соусом (я кілька разів полила олією з розмарином для аромату), посипати кунжутом. Якщо соус сильно випаровується, додайте трохи води.

You cannot copy content of this page