Швидке, просте та смачне варення на зиму!
Саме пектин – це натуральний загусник для варення та джему. Він дозволяє ці ласощі не довго варити, завдяки чому зберігається велика кількість вітамінів у ягодах, а сам десерт виходить густим і без надмірного додавання цукру.
З пектином можна приготувати варення з ягід і фруктів, головне, правильно підібрати пропорції інгредієнтів.
У цьому рецепті використовують спеції. Вони добре поєднуються із запахом яблука і надають ласощам особливого аромату золотої осені.
Знадобляться такі інгредієнти:
яблука – 1 кг;
вода – 250 мл;
цукрова пудра – 1 кг 750 г;
пектин – 15 г;
темно-коричневий цукор – 100 г;
лимонний сік – 1 ст. л.;
перець запашний мелений – 2 ч. л.;
мускатний горіх мелений – 2 ч. л.
Рецепт розрахований на 3 півлітрові банки.
1.Заздалегідь стерилізують у киплячій воді банки та кришки (не менше 10 хв).
2.Яблука, воду та лимонний сік змішують у великій каструлі. Доводять до кипіння, зменшують вогонь та варять 20 хв. Яблука мають стати м’якими, але не розваритися.
3.Додають пектин та доводять до кипіння.
4.Кладуть цукрову пудру, варять, помішуючи, доки пудра не розчиниться.
5.Знімають з вогню, додають коричневий цукор та спеції, перемішують. Швидко заливають у банки, залишаючи простір 1 см зверху.
6.Закривають кришками і поміщають банки в бак з киплячою водою на 10 хв.