Я спекла хліб вдома і хочу поділитися з вами невеликими секретами.
Цей смачний і апетитний хліб неодноразово удостоювався похвали моїх близьких.
М’який пухнастий хліб під хрусткою скоринкою неймовірно смачний.
Складові:
– 50 грам дріжджів
– вода – 1 літр
– соняшникова олія – 3 ст. л.
– цукор – 2 ст. л.
– сіль – 2 ч. л.
– борошна десь 1,5-1,7 кг.
Приготування:
1. Нам буде потрібно кип’ячена, але не гаряча, а тепла вода, в яку додамо подрібнені дріжджі.
2. Після того, як додамо сіль і цукор, починаємо поступово засипати борошно. Розмішуємо тісто так, що в результаті воно не повинно прилипати до рук.
3. Від години до півтора накрите рушником тісто має постояти в теплому місці. Що піднялося тісто осадити руками.
4. Далі заповніть тістом форму і нехай хвилин 20 вона ще піднімається.
5. Нагрійте духовку до 220 градусів, витримуйте форму з тістом 40 – 45 хвилин.
Ви одразу отримаєте задоволення, коли ваш будинок заповнить чудовий аромат, що навіває відчуття тепла і затишку. Сподіваюся, що мій рецепт вам сподобається і стане в нагоді.
Смачного!