fbpx

Рататуй – простий рецепт овочевої страви родом із Франції

Рататуй (ratatouille) – це зовсім не веселий щурик в поварському ковпаку, а французька вегетаріанська страва. В основі рататуя – баклажани, кабачки, цибуля, часник, помідори та перець, а також багато зелені та спецій. Подавати рататуй можна з печеним хлібом або смаженою картоплею. Однак, насправді, ця страва не менш смачна і соло.

Рівень складності: легкий

Інгредієнти:

• 1 кабачок,
• 2 невеликих баклажана,
• 4 середніх помідора,
• 3 цибулини,
• 2 перці (бажано червоний і жовтий),
• 3 зубчики часнику,
• 70 мл оливкової олії,
• сіль,
• перець,
• прованські трави.

Підготовка:

Рататуй – це французька страва, яка повністю складається з ароматних овочів. За бажанням ви також можете додати сир фета та маслини, щоб збагатити смак страви та надати їй грецького колориту. Якщо можливо, шматочки овочів повинні бути однакового розміру. Тому намагайтеся вибирати кабачки та баклажани однакового розміру.

Рататуй – надзвичайно колоритна страва: шматочки овочів, щільно укладені в запіканці, не тільки чудово смакують, але й виглядають дуже ефектно. За бажанням рататуй може також нагадувати овочеве рагу – тоді кожен овоч слід тушкувати на сковорідці, перець варто смажити окремо на грилі.

Ось рецепт рататуя:

Всі овочі помити і нарізати, бажано за допомогою слайсера.

Дрібно нарізати часник і зелень, змішати з олією, посолити і поперчити. Якщо ви використовуєте сушені трави, етап подрібнення, звісно, пропустіть.

Дно жароміцної форми злегка змастити оливковою олією, потім викласти скибочки овочів.

Полити рататуй олією, змішаною з часником і травами.

Розігріти духовку до 175 градусів.

Запікайте рататуй приблизно 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими і злегка підрум’яняться.

You cannot copy content of this page