fbpx

Приголомшливий манний крем для випічки

Зовсім прості інгредієнти здатні зробити торт справжнім святом смаку. Лимонний смак і велика кількість крему, який не стікає, а чудово тримає форму робить будь-який десерт феєричним і якимось домашнім.

Вам знадобиться:

Блендер
Міксер
Манка, манна крупа – 80 г
Цукор (пісок) – 120 г

Молоко сухе – 150 г
Лимони – 1 шт.
Вершкове масло – 300 г

Так як крем готується на основі манної каші, нам треба її зварити.

У мене є свій рецепт варіння манної каші, яким я користуюся вже багато років. Грудочки в ньому виключені і манка вийде дуже ніжною. Я готую на сухому молоці, ви можете налити звичайне, ролі тут цей момент не грає.

1. Всипаємо сухе молоко в каструлю, де буде готується манна каша.

2. Всипаємо манку (4 ст.л).

3. Додаємо до неї цукор. Так як це не просто манна каша, а основа для крему, цукру додається досить багато.

4. Вливаємо воду (600 мл) і все збиваємо блендером. Краще спочатку додати не всю порцію води, а 1/3 частину, а потім долити решту. Якщо ви замість сухого молока використовуєте звичайне, то замість води вливаєте молоко.

5. Ставимо каструлю на вогонь і, помішуючи, варимо до готовності. В ідеалі, щоб манка абсолютно не відчувалася в кремі і ніхто не здогадався про її присутність (про всяк випадок, асоціації з дитячим садком і ненависною манною кашею :)), варимо її близько 10 хвилин. Я варю менше, мені і 5 хвилин після закипання досить. Потім каструлю з манною кашею ставимо в сторону, накриваємо її вологим рушником, щоб вона не покрилася скоринкою і даємо їй охолонути.

Читайте також: Рецепт шалено смачного курячого пирога: готую вже треті вихідні підряд, мої в захваті!

Поки каша остигає, займемося лимоном.

Лимон помити, покласти в каструлю з водою і проварити його близько 5-7 хвилин. Лимон стане м’яким.
Проварений лимон розрізати, видалити всі кісточки, нарізати на маленькі шматки і додати до нього пару ложок цукру.

Збити все занурювальним блендером. Ви можете збити лимон в абсолютно однорідну кашку. Я люблю, коли шматочки лимонної цедри попадаються в кремі, тому перемелювала не надто дрібно.

Коли манна каша охолоне, вона стане гуща, ніж була спочатку. Додайте в неї вершкове масло. Так як це все таки крем, масла рекомендую побільше. Крем буде пишним і дуже смачним. Збиваємо все блендером. Масло має бути кімнатної температури.

Додаємо лимонну кашку. І ще раз збиваємо.

Смачного!

Джерело.

You cannot copy content of this page