fbpx

Простий рецепт вареників з картоплею: ​​який сподобається всій родині

Простий рецепт вареників з картоплею: ​​який сподобається всій родині

Вареники – це традиційна українська страва, яку може приготувати навіть недосвідчена господиня. Головним інгредієнтом є картопля, яка корисна здоров’ю людини. Вона містить у собі безліч вітамінів, мінералів та корисних речовин.

Інгредієнти, які потрібно підготувати для страви

Тісто

вода у кількості півсклянки або 100 мл;

сода у кількості ½ чайної ложки;

сіль у кількості ½ чайної ложки;

сметана у кількості 3 столові ложки;

яйце у ​​кількості 1 штука;

борошно у кількості 400 грамів.

Начинка

цукор у кількості 1 столова ложка;

сіль на свій смак;

мелений перець на свій смак;

вершкове масло у кількості 70-100 грамів;

цибуля в кількості 2 штуки;

картопля у кількості 500 грамів.

Як слід готувати смачні вареники з картоплею по-домашньому

Етапи приготування вареників з картоплею:

Для початку слід підготувати начинку. Для цього слід взяти картоплю, очистити її, добре промити, просушити, а потім нарізати і зварити в підсоленій воді. Далі воду зливають, додають у картоплю половину вершкового масла, солять за смаком і роблять пюре за допомогою товкача;

далі слід взяти цибулю, дрібно її нашаткувати, а потім відправити в сковороду і обсмажити до появи гарного рум’янцю. Наприкінці приготування необхідно додати цукор;

у картопляне пюре додати мелений перець, половину смаженої цибулі, а потім добре перемішати все;

тепер слід зайнятися тістом. Для цього слід взяти борошно, просіяти його, а потім змішати із сіллю. У сметану додати соду, добре перемішати, а потім додати в борошно з яйцем. Поступово додавати воду та місити тісто;

як тільки тісто буде готове, його необхідно загорнути в харчову плівку, щоб воно не засохло і трохи вистояло;

далі слід відрізати приблизно ¼ частина від тісту, скачати в ковбаску товщиною приблизно 3 сантиметри і нарізати на шматочки по 1,3 сантиметри кожен;

розкачати отримані шматочки тіста в тонкі кружечки;

взяти начинку з картоплею у кількості неповної чайної ложки та покласти на середину кружечка з тіста, а потім защипнути краї;

налити воду в каструлю, підсолити, довести до кипіння і зварити у ній вареники. Під час варіння слід постійно помішувати, щоб тісто не злиплося.

Вареники необхідно подавати на стіл гарячими з вершковим маслом та сметаною. Їх посипають обсмаженою цибулею та зеленню за бажанням.

You cannot copy content of this page