fbpx

Простий Морквяний торт (пісний)

Морквяний торт (пісний)

Продукти

Борошно – 150 г

Олія рослинна без запаху – 8 ст. л.

Цукровий пісок – 1 склянка

Сік фруктовий (у мене персиковий) – 1 склянка

Волоські горіхи – 150 г

Морква – 150 г (очищена)

Розпушувач – 1 ч. ложка
(можна замінити 1/2 ч. ложки соди, гашеної лимонним соком або яблучним оцтом)

Ваніль – 1 пакетик

Сіль – 1 маленька щіпка

Підготувати продукти. Горіхи обсмажити у духовці. Цукор змішати з олією.

Залити суміш соком. Моркву натерти на тертці. Я використовую тертку для корейської моркви.

Горіхи змолоти в блендері не дуже дрібно, щоб шматочки великі у випічці траплялися. Не забудьте відкласти кілька горіхів для прикраси.

Молоті горіхи додати до суміші, перемішати.

Борошно змішати з розпушувачем та ваніллю. Додати до суміші та добре перемішати. Вилити тісто у форму і випікати морквяний торт у заздалегідь розігрітій духовці. Я випікала при 200 градусах 40 хвилин, але всі духовки різні.

Готовий морквяний торт остудити – спочатку у формі.

Готовий морквяний торт прикрасити за своїм бажанням та смаком.

Можна корж розрізати навпіл. Той, хто не постить, може промазати коржі вершковим сиром, збитим із цукровою пудрою.

Можна просто посипати торт цукровою пудрою і не морочитися.

Я зробила яблучне пюре з невеликим додаванням пектину. І полила торт

Морквяний торт готовий. Приємного чаювання!

 

You cannot copy content of this page