fbpx

Продукти, які покращують пам’ять: про це варто знати

Правильне та збалансоване харчування – це запорука здоров’я. Є декілька продуктів, які позитивно впливають на здатність запам’ятовувати нову інформацію та концентруватись. Їх  варто додати до свого раціону.

Повідомляє intermarium з посиланням на 24канал

Риба

В першу чергу вам варто додати в свій раціон жирну рибу (наприклад, лосось і сардини). Вона містить Омега-3 жирні кислоти для оптимального функціонування мозку і вітамін D для запобігання розвитку недоброякісних пyхлuн.

Читайте також: ВІД СМІХУ РИДАЛИ ВСІ: У МАРШРУТЦІ ЗРОЗУМІЛА, ЩО ЗАБУЛА ГАМАНЕЦЬ І ОПЛАТИТИ ПОЇЗДКУ МЕНІ НІЧИМ, АЛЕ Я ЗНАЙШЛА ВИХІД

Чорниця

Чорниця може поліпшити або відстрочити короткочасну втрату пам’яті. Ці ягоди багаті антиоксидантами, які стимулюють пізнавальну функцію мозку. Для позитивного результату досить споживати дві чашки чорниці в тиждень.

Кава

Відмінна новина для кавоманів – кофеїн може сприяти короткочасному підвищенню концентрації і пам’яті, а також впливати на вікове зниження когнітивних функцій. Крім цього, вчені прийшли до висновку, що люди, які п’ють каву, мають на 65% менше шансів на розвиток хвoрoби Aльцгeймера, ніж ті, хто відмовляє собі в цьому задоволенні.

Горіхи

Вітамін Е здатний запобігти зниженню когнітивних функцій. Особливу увагу варто звернути на мигдаль, який, крім вітаміну Е, містить ще й кальцій.

Оливкова олія

Оливкова олія містить поліфеноли, потужні антиоксиданти, які можуть запобігти і, в деяких випадках, зупинити хвoрoби, які пов’язані з віковою втратою пам’яті. Це ще один привід замінити звичну соняшникову олію на оливкову.

You cannot copy content of this page