fbpx

Пляцок з вишневим кремом “Червона рута”. Рецепт, який шукають всі

Ніжне пісочне тісто з вишнями і горіхами, хрустке макове безе і вишневий крем створюють ідеальне поєднання смаків. Пляцок стане фаворитом на вашому столі. Спробуйте!

Інгредієнти

Тісто

Масло – 200 гр.

Цукор – 220 гр.

Яєчні жовтки – 8 шт.

Сметана – 60 гр.

Борошно – 400 гр.(+ на підсипку)

Розпушувач – 2 ч. л.

Макове безе

Яєчні білки – 8 шт.

Цукор – 250 гр.

Мак (мелений сухий) – 1 скл.

Вишневий крем

Сік з вишень(якщо замало, долийте води) – 400 мл.

Цукор – 150 гр.

Борошно – 1 ст.л.

Крохмаль – 1 ст.л.

Масло – 350 гр.

Крім того:

Горіхи волоські (грубо подрібнені) – 1 скл.

Вишні у власному соку (вага без соку) – 450 гр.

Розмір форми 24х28 см.

Приготування

До м’якого масла всипаємо цукор, збиваємо міксером. Потім додаємо жовтки і продовжуємо збивати. Додаємо сметану і далі збиваємо. Вкінці всипаємо просіяне борошно+розпушувач до тіста. Замішуємо руками м’яке тісто.

Тісто ставимо в холодильник на 2 години.

Яєчні білки збиваємо до стійких піків, поступово досипаючи цукор. Додаємо до збитих білків перемелений сухий мак і акуратно вимішуємо лопаткою.

Тісто ділимо на 3 частини. Першу частину розкачуємо під величину форми і викладаємо у змащену форму, застелену пергаментом.

Зверху висипаємо вишні+грубо подрібнені горіхи. Далі викладаємо третину макового безе. Рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Випікати корж при 170 градусів 25 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці.

Так само випекти ще 2 коржі.

Крем

До 150 грам цукру додаємо 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку крохмалю, усе добре перемішуємо.

Сік з вишні закип’ятити. Додати до соку суху суміш, ретельно помішуючи.

Варити до утворення густоти: 2-3 хвилини.

Охолодити.

М’яке масло збити міксером, додаючи охолоджену вишневу масу і продовжуючи збивати.

Збити в пишну масу. Змастити коржі кремом.

Прикрасити за бажанням.

Смачного!

Рецепт: Смачна хата

You cannot copy content of this page