Ніжне пісочне тісто з вишнями і горіхами, хрустке макове безе і вишневий крем створюють ідеальне поєднання смаків. Пляцок стане фаворитом на вашому столі. Спробуйте!
Інгредієнти
Тісто
Масло – 200 гр.
Цукор – 220 гр.
Яєчні жовтки – 8 шт.
Сметана – 60 гр.
Борошно – 400 гр.(+ на підсипку)
Розпушувач – 2 ч. л.
Макове безе
Яєчні білки – 8 шт.
Цукор – 250 гр.
Мак (мелений сухий) – 1 скл.
Вишневий крем
Сік з вишень(якщо замало, долийте води) – 400 мл.
Цукор – 150 гр.
Борошно – 1 ст.л.
Крохмаль – 1 ст.л.
Масло – 350 гр.
Крім того:
Горіхи волоські (грубо подрібнені) – 1 скл.
Вишні у власному соку (вага без соку) – 450 гр.
Розмір форми 24х28 см.
Приготування
До м’якого масла всипаємо цукор, збиваємо міксером. Потім додаємо жовтки і продовжуємо збивати. Додаємо сметану і далі збиваємо. Вкінці всипаємо просіяне борошно+розпушувач до тіста. Замішуємо руками м’яке тісто.
Тісто ставимо в холодильник на 2 години.
Яєчні білки збиваємо до стійких піків, поступово досипаючи цукор. Додаємо до збитих білків перемелений сухий мак і акуратно вимішуємо лопаткою.
Тісто ділимо на 3 частини. Першу частину розкачуємо під величину форми і викладаємо у змащену форму, застелену пергаментом.
Зверху висипаємо вишні+грубо подрібнені горіхи. Далі викладаємо третину макового безе. Рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Випікати корж при 170 градусів 25 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці.
Так само випекти ще 2 коржі.
Крем
До 150 грам цукру додаємо 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку крохмалю, усе добре перемішуємо.
Сік з вишні закип’ятити. Додати до соку суху суміш, ретельно помішуючи.
Варити до утворення густоти: 2-3 хвилини.
Охолодити.
М’яке масло збити міксером, додаючи охолоджену вишневу масу і продовжуючи збивати.
Збити в пишну масу. Змастити коржі кремом.
Прикрасити за бажанням.
Смачного!
Рецепт: Смачна хата