Інгредієнти:
250 г печериць
1 склянка круглого рису
1 велика морквина
1 велика цибулина
олія для тушкування
сіль, перець за смаком
пучок кінзи
Приготування:
Добре промитий рис заливаємо склянкою води приблизно на 2 години. Дрібно нарізану цибулю і потерту на терці з великими вічками моркву підсмажуємо на олії. Опісля додаємо порізані печериці. Трішки солимо, перчимо і кладемо кінзу.
З’єднуємо овочі з рисом і заливаємо водою, щоб покрило. Солимо, додаємо лавровий лист, накриваємо баняк і тушкуємо протягом 15 хвилин на плиті.
Потім кладемо плов у духовку, розігріту до 150 градусів і тушкуємо до готовності. Виймаємо з духовки і злегка перемішуємо.
Смачного!
З книги Миколи Середи “Монастирська кухня”