fbpx

Пісний плов з печерицями

Інгредієнти:

250 г печериць

1 склянка круглого рису

1 велика морквина

1 велика цибулина

олія для тушкування

сіль, перець за смаком

пучок кінзи

Приготування:

Добре промитий рис заливаємо склянкою води приблизно на 2 години. Дрібно нарізану цибулю і потерту на терці з великими вічками моркву підсмажуємо на олії. Опісля додаємо порізані печериці. Трішки солимо, перчимо і кладемо кінзу.

З’єднуємо овочі з рисом і заливаємо водою, щоб покрило. Солимо, додаємо лавровий лист, накриваємо баняк і тушкуємо протягом 15 хвилин на плиті.

Потім кладемо плов у духовку, розігріту до 150 градусів і тушкуємо до готовності. Виймаємо з духовки і злегка перемішуємо.

Смачного!

З книги Миколи Середи “Монастирська кухня”

You cannot copy content of this page