fbpx

Пісне вівсяне печиво з сухофруктами: без яєць і молока

Цей рецепт неймовірно простий, а печиво виходить смачне і корисне. Готується без яєць і молока, тож це – ідеальний пісний варіант випічки.

Інгредієнти:

250 г вівсяних пластівців

120 г джему + 100 мл. гарячої води

40 г. рафінованої олії

3 середніх яблука

0,5 ч. л. порошку до печива

ванільний цукор за смаком

кунжут 30 г.

сухофрукти: родзинки – 100 г., курага – 40 г. Можна добавити будь-які сухофрукти та горіхи на ваш смак.

Приготування:

До джему або варення додаємо кип’ячену воду і перемішуємо, роблячи однорідну масу.

Вливаємо масу до вівсяних пластівців, додаємо олію та ванільний цукор і добре все перемішуємо ложкою.

Яблуко очищаємо від шкірки і перебиваємо блендером або натираємо на терці. Яблучне пюре додаємо до вівсяної суміші, усе перемішуємо. Залишаємо масу на 30 хвилин, щоби пластівці стали м’якими.

Сухофрукти попередньо заливаємо кип’ятком і просушуємо, дрібно нарізаємо.

Додаємо сухофрукти +кунжут до суміші з пластівців.

Додаємо 0,5 чайної ложки порошку до печива і добре перемішуємо масу.

Формуємо печиво: робимо невеликі кульки і злегка приплющуємо їх зверху. При цьому руки змочуємо водою, щоби тісто не липло до рук.

Деко застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Викладаємо печиво.

Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Печиво готове, коли зверху зарум’яниться.

Смачного!

You cannot copy content of this page