Цей рецепт неймовірно простий, а печиво виходить смачне і корисне. Готується без яєць і молока, тож це – ідеальний пісний варіант випічки.
Інгредієнти:
250 г вівсяних пластівців
120 г джему + 100 мл. гарячої води
40 г. рафінованої олії
3 середніх яблука
0,5 ч. л. порошку до печива
ванільний цукор за смаком
кунжут 30 г.
сухофрукти: родзинки – 100 г., курага – 40 г. Можна добавити будь-які сухофрукти та горіхи на ваш смак.
Приготування:
До джему або варення додаємо кип’ячену воду і перемішуємо, роблячи однорідну масу.
Вливаємо масу до вівсяних пластівців, додаємо олію та ванільний цукор і добре все перемішуємо ложкою.
Яблуко очищаємо від шкірки і перебиваємо блендером або натираємо на терці. Яблучне пюре додаємо до вівсяної суміші, усе перемішуємо. Залишаємо масу на 30 хвилин, щоби пластівці стали м’якими.
Сухофрукти попередньо заливаємо кип’ятком і просушуємо, дрібно нарізаємо.
Додаємо сухофрукти +кунжут до суміші з пластівців.
Додаємо 0,5 чайної ложки порошку до печива і добре перемішуємо масу.
Формуємо печиво: робимо невеликі кульки і злегка приплющуємо їх зверху. При цьому руки змочуємо водою, щоби тісто не липло до рук.
Деко застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Викладаємо печиво.
Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Печиво готове, коли зверху зарум’яниться.
Смачного!