fbpx
Дозвілля
Пікантний оселедець у медовій заливці. Цією закускою здивуєте гостей

Маринований оселедець смакує галичанам не лише на свята, адже це улюблена народна закуска. Хоч його рецептів є багато, здивуйте гостей пікантним оселедцем у медовій заливці.

Інгредієнти

500 г оселедців

3 склянки молока

Маринад

4 чайні ложки меду

0,5 склянки олії

сік і шкірка з однієї цитрини

по ¼ ложки: перцю гіркого і духмяного, цинамону і гвоздики, кардамону.

200 г сушених сливок

¾ склянки води

Приготування

Оселедці чистимо і залишаємо вимочуватися у молоці впродовж доби.

Тим часом готуємо заливку-маринад. Для неї розігріваємо мед з прянощами. Почищену цибулю запарюємо окропом на 1-2 хвилини, щоби вона випустила свою гіркоту. Відціджуємо, охолоджуємо під струменем холодної води, сушимо та ріжемо дрібненько, а потім скроплюємо цитриновим соком.

Сушені сливки замочуємо на кілька годин у перевареній воді. Як зм’якнуть, витягуємо з них кісточки, а самі плоди ріжемо смужками. Тоді змішуємо мед та олію, додаємо цибулю та сливки, потім розводимо маринад водою, в якій вимочувались сливки.

Шматочки оселедців укладаємо до скляного слоїка чи салатниці, заливаємо маринадом, накриваємо накривкою і виносимо на холод на 24 години.

З книги “Різдвяні страви. Галицька традиція”