Пересолений суп можна їсти, просто дотримуйтесь одного з перевірених способів. Як врятувати пересолений суп? Додайте сиру картоплю або сирий яєчний білок.
Пересолений суп може знову стати таким, як раніше, за умови, що ви скористаєтеся однією з цих хитрощів.
Покладіть у суп 2 сирі яєчні білки (білок зв’язує сіль). Пізніше процідіть суп через сито або просто зачерпніть згорнуті білки з поверхні.
У пересолений суп киньте розрізане на четвертинки яблуко і варіть 10 хвилин. Не бійтеся, суп не матиме яблучного присмаку.
Додаємо кип’ячену воду і розводимо суп. Але будьте обережні, щоб не переборщити (суп може стати занадто рідким).
Додайте в суп йогурт або вершки (або молоко) – смак стане набагато м’якшим.
У пересолений суп додайте пакетик рису і варіть 10 хвилин, потім вийміть (приготуйте з нього іншу рисову страву, не викидайте).
У готовий суп кидаємо сиру, почищену велику картоплину (але не розрізану!). Варіть суп 10 хвилин. За цей час картопля вбере в себе надлишок солі.
Пам’ятайте, якщо ви кинули картоплину в суп і вона ввібрала в себе сіль, вийміть її, не продовжуйте варити.
Інакше суп все одно буде занадто солоним.