fbpx

Печиво від якого діти будуть у захваті: “їжачки в снігу”.

Готуючи таке печиво, можна корисно провести час з дітьми. Бо спостерігати за процесом випікання їжачків дітям буде цікаво.

У передноворічний період цей казковий рецепт завжди актуальний. До того ж усі продукти доступні, а пекти їжачків – дуже легко.

Інгредієнти:

150 г масла;

1 жовток;

80 г цукру;

1 ч. л. порошку до печива;

250-300 г. муки

Декор (сніг)

100 г шоколаду;

10 г масла;

50 г кокосової стружки;

Приготування:

Кладемо у миску масло кімнатної температури. Додаємо просіяне борошно і перетираємо з маслом.

У окремій посудині виделкою змішуємо цукор з жовтком. І висипаємо масу у борошно з маслом. Додаємо порошок до печива і замішуємо м’яке еластичне тісто.

Готове тісто загортаємо у харчову плівку і залишаємо у холодильнику на 30 хв.

Витягуємо тісто з холодильника, робочу поверхню злегка посипаємо борошном і формуємо з тіста форму ковбаски. Ділимо ковбаску з тіста на невеликі однакові шматочки Робимо з кожного шматочка форму краплинки. Початок краплинки і буде мордочкою їжачка. Так робимо з усіма шматками тіста.

Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Шоколад для глазурі розтоплюємо на водяній бані, додаючи до нього 10 г вершкового масла.

На готове охолоджене печиво пензликом акуратно наносимо шоколад на спинки наших їжачків і обмокаємо кожне печиво у кокосовій стружці.

Коли все печиво змащене, малюємо їжачкам очі та носик зручним для вас способом. Даємо шоколаду застигнути.

Смачного!

You cannot copy content of this page