Готуючи таке печиво, можна корисно провести час з дітьми. Бо спостерігати за процесом випікання їжачків дітям буде цікаво.
У передноворічний період цей казковий рецепт завжди актуальний. До того ж усі продукти доступні, а пекти їжачків – дуже легко.
Інгредієнти:
150 г масла;
1 жовток;
80 г цукру;
1 ч. л. порошку до печива;
250-300 г. муки
Декор (сніг)
100 г шоколаду;
10 г масла;
50 г кокосової стружки;
Приготування:
Кладемо у миску масло кімнатної температури. Додаємо просіяне борошно і перетираємо з маслом.
У окремій посудині виделкою змішуємо цукор з жовтком. І висипаємо масу у борошно з маслом. Додаємо порошок до печива і замішуємо м’яке еластичне тісто.
Готове тісто загортаємо у харчову плівку і залишаємо у холодильнику на 30 хв.
Витягуємо тісто з холодильника, робочу поверхню злегка посипаємо борошном і формуємо з тіста форму ковбаски. Ділимо ковбаску з тіста на невеликі однакові шматочки Робимо з кожного шматочка форму краплинки. Початок краплинки і буде мордочкою їжачка. Так робимо з усіма шматками тіста.
Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Шоколад для глазурі розтоплюємо на водяній бані, додаючи до нього 10 г вершкового масла.
На готове охолоджене печиво пензликом акуратно наносимо шоколад на спинки наших їжачків і обмокаємо кожне печиво у кокосовій стружці.
Коли все печиво змащене, малюємо їжачкам очі та носик зручним для вас способом. Даємо шоколаду застигнути.
Смачного!