Цей рецепт точно стане в нагоді, коли потрібно напекти велику кількість запашних пасочок на благодійність.
“Ця паска завжди виходить вдало, незважаючи на те, що рецепт бюджетний. Паска пухка, висока, запашна і дуже смачна. Саме смалець надає особливої м’якості тісту і зовсім не відчувається на смак. Такий рецепт точно стане в нагоді, коли потрібно напекти багато пасок на благодійність. Можете сміливо користуватися” – ділиться відома господиня Лілія Цвіт.
Інгредієнти на 11 шт. діаметр 10 см
Опара:
молоко – 0,5 л
цукор – 1 ст.л.
дріжджі прес. – 40 г (сухі – 15 г)
борошно – 8 ст.л. від заг.к-сті
Тісто:
яйця – 2 шт.
цукор – 160 г
ван.цукор – 1 п.
смалець – 100 г
борошно – 1 кг
куркума – 1/4 ч.л.
родзинки – 100 г
цедра – 1 ч.л.
Розміри форми: висота – 8 см, діаметр – 10 см
Приготування:
У велику миску наливаємо ледь тепле молоко. Розчиняємо дріжджі. Додаємо ложку цукру від загальної кількості і це все ретельно перемішуємо, щоби дріжджі розчинилися. Додаємо 8 столових ложок борошна від загальної кількості. Замішуємо рідке тісто, як на млинці. Тепер накриваємо це все рушничком і ставимо у тепле місце на 1 годину.
Коли опара стане вся у бульбашках, це значить, що дріжджі активовано і можна замішувати тісто. Додаємо яйця, цукор, один пакетик ванільного цукру і смалець. Він додає тісту чудової структури і зовсім не відчувається на смак. Додаємо трішки куркуми для апетитного кольору. Усе ретельно перемішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо смалець і замішуємо тісто.
Змащуємо робочу поверхню олією і викладаємо тісто. Дуже важливо добре вимісити тісто (приблизно пів години руками), за допомогою тістоміса – 15 хвилин.
Коли тісто еластичне і не прилипає до рук, відправляємо назад у миску, накриваємо рушником і залишаємо на дві години, щоби тісто підійшло.
Коли тісто підійде, за бажанням додаємо цитрусову цедру, промиті та добре просушені родзинки. Все перемішуємо, щоб родзинки добре з’єдналися із тістом.
Формуємо паски, накладаємо тісто у форми – приблизно на ⅓ форми. Накриваємо паски рушником, щоби тісто підійнялося приблизно до країв форми.
Коли паски підійдуть, змащуємо їх зверху жовтком, змішаним з водою.
Випікаємо при температурі 165 градусів приблизно 50 хвилин, щоби паски добре підрум’янились. Готові паски охолоджуємо.
Світлого та мирного Великодня! Смачного!
Рецепт: Лілія Цвіт, Ютуб