fbpx

Паштет з м’яса птиці – простий і смачний рецепт

Паштет з м’яса птиці м’якший і легший, ніж паштети, приготовані з інших видів м’яса. Його можна подавати як гарячим, так і холодним. Чудово поєднується з соліннями – капустою, огірками, трав’яним маслом та хрустким хлібом.

Ми приготуємо паштет з курячих стегенець та печінки. Він ніжний, вершковий і стане вдалим доповненням до вашого столу. Також підійдуть м’ясо гуски або індика.

Час приготування: 150 хв. Рівень складності: легкий.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курки (ніжки),
  • 500 г печінки птиці,
  • 2 цибулини,
  • 1 морквина,
  • 1 петрушка,
  • біла булка,
  • 3 яйця,
  • півкубика вершкового масла,
  • 1 чайна ложка мускатного горіха,
  • 3 лаврових листки,
  • 4 зерна запашного перцю,
  • панірувальні сухарі,
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору.

Вимийте курку, висушіть і покладіть у велику каструлю. Додати моркву, петрушку, лавровий лист, духмяний перець і влити половину холодної води. Тушкувати на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким. Через 90 хвилин додати печінку і варити ще 15 хвилин. У самому кінці додаємо білу булку – даємо йому розм’якнути.

М’ясо та овочі пропустіть 3 рази через м’ясорубку. Додати жовтки, масло, спеції та добре перемішати.

Насамкінець додати збиті білки та обережно перемішати.

Викласти суміш у змащені маслом і притрушені панірувальними сухарями формочки. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 60 хвилин.

Подавати паштет з птиці з хлібом, маслом і петрушкою.

You cannot copy content of this page