Паштет з м’яса птиці м’якший і легший, ніж паштети, приготовані з інших видів м’яса. Його можна подавати як гарячим, так і холодним. Чудово поєднується з соліннями – капустою, огірками, трав’яним маслом та хрустким хлібом.
Ми приготуємо паштет з курячих стегенець та печінки. Він ніжний, вершковий і стане вдалим доповненням до вашого столу. Також підійдуть м’ясо гуски або індика.
Час приготування: 150 хв. Рівень складності: легкий.
Інгредієнти:
- 1,5 кг курки (ніжки),
- 500 г печінки птиці,
- 2 цибулини,
- 1 морквина,
- 1 петрушка,
- біла булка,
- 3 яйця,
- півкубика вершкового масла,
- 1 чайна ложка мускатного горіха,
- 3 лаврових листки,
- 4 зерна запашного перцю,
- панірувальні сухарі,
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору.
Вимийте курку, висушіть і покладіть у велику каструлю. Додати моркву, петрушку, лавровий лист, духмяний перець і влити половину холодної води. Тушкувати на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким. Через 90 хвилин додати печінку і варити ще 15 хвилин. У самому кінці додаємо білу булку – даємо йому розм’якнути.
М’ясо та овочі пропустіть 3 рази через м’ясорубку. Додати жовтки, масло, спеції та добре перемішати.
Насамкінець додати збиті білки та обережно перемішати.
Викласти суміш у змащені маслом і притрушені панірувальними сухарями формочки. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 60 хвилин.
Подавати паштет з птиці з хлібом, маслом і петрушкою.