Зазвичай ми сприймаємо буряк як продукт для супів чи салатів, але практично ніколи не додаємо до десертів чи солодкої випічки. Але буряк чудово дружить з корицею і ваніллю, особливо в цих десертних оладках.
Інгредієнти:
1.Варений буряк – 150 г
2.Молоко – 50 мл
3.Пшеничне борошно – 200 г
4.Розпушувач – 1 столова ложка
5.Сироп зі смаком пряника – 1 столова ложка. Або можна додати кориці.
6.Мед – 2 столові ложки
7.Куряче яйце – 3 штуки
8.Вершкове масло – 25 г
9.Варення за смаком
Рецепт:
1. Буряк розмолоти з молоком блендером.
2. Додати всі інгредієнти і змішати віночком до однорідного стану.
3. Розігріти вершкове масло на середньому вогні і вилити тісто на сковороду. Коли тісто трохи схопиться зверху, перевернути оладки та смажити ще кілька хвилин.
4. Подавати з улюбленим варенням, наприклад, із чорної смородини.