Для багатьох людей вживання кави стало обов’язковим ранковим ритуалом. І дивуватися тут нема чому: напій допомагає підбадьоритися, позбутися сонливості та отримати заряд бадьорості перед початком робочого дня.
Однак багато людей з разу в раз допускають одну і ту ж помилку при приготуванні кави – заливають сухий екстракт кипятком. Варто відзначити, що така помилка характерна навіть для деяких досвідчених кавоманів.
Чому каву не можна заливати окропом?
Якщо залити екстракт рідиною, яка щойно дійшла до кипіння, то напій з високою ймовірністю придбає не найприємніший смак. Швидше за все, з’явиться гіркота. А все через ненатуральні компоненти, які найяскравіше «проявляють» себе саме під впливом вируючої води.
Як правильно готувати каву?
Не поспішайте заливати розчинну каву водою з чайника з нещодавно «спрацьованим» свистком або рідиною з електрочайника, що тільки що вимкнувся.
Потрібно почекати: вода має трохи охолонути. Бажано, щоб температура рідини становила 80-90 градусів.
А ще краще додати в кавовий екстракт одну ложку окропу, а потім залити масу, що вийшла, не настільки гарячою водою. У результаті буде приготовлений дуже смачний та ароматний напій без жодної гіркоти.
Популярні дописи
- Щастя не оминеш: Історія прикарпатської сироти, що поїхала на заробітки в Італію
- Бред Бітт вже закрутив новий роман, – ЗМІ
- Брат Царьова готував диверсію в Дніпропетровській області
- Більше трьох тижнів і лише пару спалахів свідомості: українка розповіла, як у 30 років ледь не пoмepла від коpу
- Журналістів “Громадського” позбавлять акредитації в АТО