fbpx

Названо найнебезпечніший овоч на полицях супермаркету

Не завжди покупки у великих магазинах забезпечують якість і корисність продукції. Вчені-бактеріологи виявили скупчення небезпечних бактерій в готовому до вживання листовому салаті, запакованому в поліетилен. Про це пише видання “РБК Україна”.

За словами експертів, наявність листерій, криптоспорідій і сальмонел на листках салату може завдати істотної шкоди здоров’ю людини.

Ці бактерії, як правило, знищуються за допомогою хімічної або термічної обробки, проте часто на упаковках з салатом зазначено, що “продукт готовий до вживання”. На підставі цього експерти зробили висновок, що в гамбургері краще з’їсти м’ясо, ніж зелене листя салату, адже якість м’яса піддається суворому контролю, на відміну від зелені.

Читайте також: Вчені розкрили неймовірну правду про заморожені овочі

Вчені радять тим, хто все ж не збирається відмовлятися купувати листя салату з полиць супермаркету, як мінімум ретельно мити їх, незалежно від написів на упаковці.

You cannot copy content of this page