Час приготування: 10 хвилин
Цей осінній смаколик поживний, надзвичайно простий в приготуванні і точно сподобається дітям.
Інгредієнти:
– 500 г попередньо очищеного гарбуза;
– 250 г муки;
– 2 яйця;
– 150 г цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 5 г порошку до печива;
– 50 мл. соняшникової рафінованої олії;
– дрібка солі.
Приготування:
Очищений від шкірки гарбуз натираємо на дрібній терці.
Після цього переходимо до приготування тіста. Перекладаємо яйця у посудину для збивання. Додаємо ванільний цукор і дрібку солі. Збиваємо міксером 1-2 хвилини.
Додаємо цукор і знову збиваємо до утворення білої піни.
Далі до збитої маси додаємо сметану, олію та натертий гарбуз і добре усе перемішуємо лопаткою.
Додаємо просіяну муку разом з порошком до печива і знову добре усе перемішуємо.
Для запікання можна використовувати будь-яку форму, яка у вас є. Можна взяти звичайну велику форму, або ж маленькі порційні формочки для кексів (такі полюбляють діти). Форму перед запіканням обов’язково змастити вершковим маслом або олією.
Готове тісто виливаємо у підготовлену форму і вкладаємо у духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікати приблизно 45 хвилин, але все залежить від вашої духовки.
Найважливіше – перевіряти кекс на готовність зубочисткою.
Готовий кекс виймаємо з духовки, даємо трішки остигнути і посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!