fbpx

Найкорисніший десерт осені: ніжний гарбузовий кекс

Час приготування: 10 хвилин

Цей осінній смаколик поживний, надзвичайно простий в приготуванні і точно сподобається дітям.

Інгредієнти:

– 500 г попередньо очищеного гарбуза;

– 250 г муки;

– 2 яйця;

– 150 г цукру;

– 1 чайна ложка ванільного цукру;

– 5 г порошку до печива;

– 50 мл. соняшникової рафінованої олії;

– дрібка солі.

Приготування:

Очищений від шкірки гарбуз натираємо на дрібній терці.

Після цього переходимо до приготування тіста. Перекладаємо яйця у посудину для збивання. Додаємо ванільний цукор і дрібку солі. Збиваємо міксером 1-2 хвилини.

Додаємо цукор і знову збиваємо до утворення білої піни.

Далі до збитої маси додаємо сметану, олію та натертий гарбуз і добре усе перемішуємо лопаткою.

Додаємо просіяну муку разом з порошком до печива і знову добре усе перемішуємо.

Для запікання можна використовувати будь-яку форму, яка у вас є. Можна взяти звичайну велику форму, або ж маленькі порційні формочки для кексів (такі полюбляють діти). Форму перед запіканням обов’язково змастити вершковим маслом або олією.

Готове тісто виливаємо у підготовлену форму і вкладаємо у духовку, розігріту до 180 градусів.

Запікати приблизно 45 хвилин, але все залежить від вашої духовки.

Найважливіше – перевіряти кекс на готовність зубочисткою.

Готовий кекс виймаємо з духовки, даємо трішки остигнути і посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

You cannot copy content of this page