Дуже цікавий і смачний салат. Рецепт на 5 півлітрових баночок. Зберігати салат можна в будь-якому прохолодному і темному місці.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– баклажани, 2 кг
– часник, 2 головки
– цибуля, 1 кг
– майонез, 200 г
– олія рослинна рафінована, 150 г
– оцет 9%, 1.5 ст.л
Як готувати:
1. Овочі промиваємо, видаляємо хвостики і ріжемо баклажан на кубики. Якщо у вас сучасний сорт баклажанів, тоді присипати їх сіллю для того, щоб пішла гіркота, не потрібно. Якщо гіркота присутня – присипаємо сіллю і залишаємо на кілька годин.
2. Цибулю ріжемо на півкільця і смажимо до золотистого кольору. Часник дрібно ріжемо.
3. Баклажани промиваємо під проточною водою і викладаємо кубики на рушник, щоб вони просохли хвилин 5 – 10.
4. Розігріваємо олію і кубики баклажанів обсмажуємо по порціях. Викладаємо в глибоку ємність, пересипаючи кожен шар часником і викладаючи смажену цибулю.
5. Майонез перемішуємо з оцтом, виливаємо суміш у баклажани і всю масу добре вимішуємо.
6. Розкладаємо в чисті банки і стерилізуємо протягом 30 хвилин після того, як вода в каструлі закипить. Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Смачного!