fbpx

Надзвичайно ароматна та неймовірно смачна курка з 40 зубчиками часнику. Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків!

Курча з 40 зубчиками часнику – аромат на весь дім!

Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків! Курка вийде приголомшливо смачною, а печений часник можна намазати на грінки, пише zakarpatpost.net.

Складові:

  • 1 курка приблизною вагою 1,2-1,5 кг;
  • 40 зубчиків часнику;
  • 2 лаврові листочки;
  • 2-3 гілочки чебрецю;
  • оливкова олія;
  • сіль та чорний перець на ваш смак.

Приготування:

Курку посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Покладіть всередину 2 гілочки чебрецю і 3 зубчики часнику. Натріть курку зовні оливковою олією.

Зв’яжіть ніжки курки разом, зробіть розрізи на шкірі грудки і заправте в них кінці крил. Залиште маринуватися на 1 годину.

Очистіть часник від верхнього лушпиння і розберіть на зубці.

Розігрійте духовку до +200°С. Покладіть курку в глибокий вогнетривкий сотейник з кришкою. Зверху розмістіть часник, лавровий лист і чебрець. Накрийте сотейник великим шматком пергаменту (пергамент повинен виступати за краї сотейника), а потім закрийте кришкою.

Поставте сотейник в духовку і готуйте 1 годину, не відкриваючи кришку. Потім дістаньте сотейник з духовки і дайте страві постояти ще 15 хв.

Акуратно наріжте курку на порційні шматки і подавайте, поливши соусом, разом з часточками часнику і шматочками підсушеного хліба.

Смачного!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page